Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

13:03 12 Eylül 2016
Eskişehir'den kısa kısa

Dernek Başkanı Akbıyık, ziyaretinde dernek faaliyetlerini ve projelerini anlattı.

Eskişehir'de faaliyet gösteren Dadaşlar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurt'un makamında gerçekleşen ziyarete Dadaşlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Kurt ise, Dadaşlar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yeni yönetimine başarılar diledi.

- Kurbanlıklar kesim alanlarında

Tepebaşı Belediyesinin Uluönder Mahallesi'nde oluşturduğu kurban kesim alanıyla vatandaşlar, kurban ibaretlerini yerine getirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluönder Kapalı Pazaryeri Kurban Kesim Alanı'na ücretsiz kurban nakil araçları tahsis edilirken belediye ekipleri tarafından hazırlanan kurban kesim alanı, bayramın ilk günü, dini kurallara uygun olarak vatandaşların ücretsiz, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için hizmet verdi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü alanda yapılacak kesimler için veteriner görevlendirirken, kesimlerin kontrollü olarak yapılmasını sağladı.

Tepebaşı Belediyesi Uluönder Kapalı Pazaryeri’ne gelen vatandaşlar, kurbanları kesilirken Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanda sıcak çorba ve çay içme imkanı buldu.

Vatandaşların kesilen kurbanları görevli personel tarafından parçalar halinde özenle paketlenerek evlerine ücretsiz servis yapıldı.

Öte yandan, zabıta ekipleri, belirlenen yerlerin dışında kurban satış ve kesimini engelledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.