Eskişehir

"10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu" sona erdi

20:53 02 Ekim 2016
"10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu" sona erdi

Eskişehir'in merkez Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 10. düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu sona erdi.

Eski ETİ Fabrikası alanında düzenlenen törende, 15 gün boyunca Türk ve yabancılardan oluşan 10 toprak sanatçısı 25 eser yaptı.

Sempozyum düzenleme kurulu adına konuşan Prof. Dr. Bilgehan Uzuner, desteklerinden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a teşekkür etti.

Sanatçılar ve asistanlar olarak 15 gün boyunca yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Uzuner, "15 günde Tepebaşı ilçesine ve aslında Türkiye'ye 25 eser kazandırdık. Toprağın ateşle buluşmasıyla ortaya çıkan eserler hakikaten çok kıymetli. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, sponsorlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da sempozyumun yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bu sene düzenlenen sempozyumun farklı olduğuna dikkati çeken Ataç, şöyle konuştu:

"Geçen sene katılan sanatçıların ürettiği eserlerin neredeyse iki katı fazlası eser ortaya çıktı. Bu değerler üretildiği andan itibaren Tepebaşı ilçe sınırları içerisinde yerlerini aldı. Bir sempozyumu 10 yıl sürdürebilmek gerçekten çok zor. Eskişehir halkının desteği ve ilgisiyle toprağın ateşle dansını sürdürmeye devam edeceğiz. 11. sempozyum çalışmalarımız henüz bu aktiviteyi sonlandırırken başladı diyebilirim. Kültür şehri olan Eskişehir halkımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Törenin sonunda öğrenciler, asistanlar ve sanatçılara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.