Eskişehir

Cumhuriyet 93 yaşında

10:54 30 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Eskişehir Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, resepsiyon verdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Şehr-i Davet Salonu'nda gerçekleşen resepsiyona CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, vali yardımcıları, askeri erkan, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı bildirildi.

Çelik, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 93 yıllık Cumhuriyet serüvenin, Anadolu topraklarında 1071'den bu yana kesintisiz olarak devam eden devlet varlığının son aşaması olduğuna işaret ederek, "Selçuklu’dan Osmanlı'ya ve oradan Cumhuriyet'e kadar devam eden devlet geleneğimiz millet olarak kadim geçmişimizle ve medeniyet birikimimizin gücüyle zenginleşerek bugünlere ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

Tüm bölücü ve yıkıcı faaliyetlere rağmen Türk insanının birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı'nın çok zor şartlar altında verilmesiyle kurulmuştur. Devletle milletin el ele verdiğinde, aynı değerler etrafında bütünleştiğinde, aynı hedeflere yöneldiğinde büyük başarılara imza attığını görmek isteyenlerin belki de en çok bu döneme bakması gerekir. Ne mutlu ki, Kurtuluş Savaşı'nda hiçbir boyunduruğu kabul etmeyen asil Türk milleti, 93 yıl sonra da aynı ruh halindedir. Tüm bölücü ve yıkıcı faaliyetlere ve tüm gayretlere rağmen bu millet bin yıllık kadim değerlerini, Cumhuriyet kazanımını duasıyla, emeğiyle, alın teriyle, gerektiğinde de kanıyla korumasını bilmiştir."

Resepsiyonda Vali Çelik ve eşi Emel Çelik, Orgeneral Küçükakyüz, Belediye Başkan Vekili Adar, şehit aileleri ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan pastayı kesti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.