Eskişehir

DİSK Genel Başkanı Beko:

14:42 28 Şubat 2017
DİSK Genel Başkanı Beko:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "16 Nisan'daki Anayasa değişikliği referandumunda tercihimiz bir parti veya lider olmayacak. Bu kez mesele işçilerin hakları, bu kez mesele memleket meselesi." dedi.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda işçilerle bir araya gelen Beko, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da bir halk oylaması gerçekleştirileceğini anımsatarak, DİSK'in yaptığı değerlendirme sonunda referandumun çalışma ve hukuk hayatına yapacağı sonuçlara ilişkin bir kitapçık hazırladıklarını söyledi.

DİSK'in halk oylamasıyla ilgili Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon bildiri dağıttığını ifade eden Beko, şöyle konuştu:

"Siyasi rozetlerimizi ve sendikal kimliklerimizi bir tarafa bıraktık. Bu memleket meselesi, işçilerin geleceği, ülkemizin geleceği için biz yollara düştük. Referandumda kesinlikle DİSK ve DİSK'e bağlı işçi kardeşlerimizin 'hayır' oyu kullanmasıyla ilgili kendilerini bilgilendiriyoruz. Cumhuriyetin, memleketin ve işçilerin geleceğini belirleyecek çok önemli bir referanduma gidiyoruz. 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumunda tercihimiz bir parti veya lider olmayacak. Bu kez mesele işçilerin hakları, bu kez mesele memleket meselesi. Bu ülkeyi 15 yıldır yönetenlere oy verdiniz ya da vermediniz."

Burada tercihin bir parti veya lider olmayacağını belirten Beko, "Toplumu kutuplaştıracak, Meclisin, yargının ve hükümetin yetkilerini tek kişide toplayacak, işçi haklarına zarar verecek, ekonomiyi krizlerle karşı karşıya bırakacak bir rejim değişikliğiyle karşı karşıyayız. Daha önce hangi partiye oy vermiş olursak olalım, bu kez memleketimizi yönetenlere hep beraber bir uyarıda bulunalım. Bugüne kadar tek bir partide birleşemeyen işçiler, haklarını korumak için birleşip 'hayır' diyerek güçlerini gösterebilir." değerlendirmesini yaptı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.