Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

16:25 01 Mart 2017
Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, "Sağlıklı Yaşam" seminerinin ilk programını gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde "Alkali Yaşam", "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Sağlığa Etkileri" konusunda önemli bilgiler paylaşıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Lütfü Şentürk, modern yaşamın getirdiği asidik ortam, asidik beslenme ile yağlanma ilişkisi, bağışıklık sistemini güçlendirmede ve kanserle mücadelede alkali yaşamın rolü konularında bilgi verdi.

Şentürk, alkali beslenmenin püf noktaları, doğru nefes teknikleri, oksijen kullanımı ve bol oksijenli ortamda bulunmanın önemini anlattı.

Lavanta, lavanta çayı ve lavanta yağı ikramı yapılan seminere katılan vatandaşlar, yaşam kalitelerini artırmaya destek olacak etkinlik için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.


- Tepebaşı Belediyesinden İnci Çayırlı konseri

Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Şef İnci Çayırlı yönetiminde konser verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, konseri izlemeye gelen davetliler, koronun seslendirdiği eserlere zaman zaman eşlik ederken Nihavent, Muhayyer Kürdi, Hicaz, Hüzzam, Kürdi makamında eserler icra edildi.

Konser sonunda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İnci Çayırlı’ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

TSM Koro Şefi İnci Çayırlı da Başkan Ataç ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bizim en büyük şansımız sizin gibi biri ile çalışmak. Bu şehri kucaklayan bir insansınız bunu biliyorum. Eskişehir, gittiğim yerlerde çok sevgiyle anılıyor. Bunda başkanımızın çok büyük rolü var. Bu sevgiyi sanatçılara ve halka dağıtıyor. İyi ki buradayım siz de iyi ki buradasınız. Benim en büyük şansım zamanında büyük sanatçılarla beraber çalışmam. Onlardan aldığım sevgi ve saygıyla sizler gibi sevgili dostlarıma ulaşıyorum." şeklinde konuştu.

Konseri çok sayıda davetli izledi.


- Tepebaşı Belediyesi yol çalışmaları

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Tepebaşı’nın fiziki şartlarını daha iyi hale getirmek ve mevcut düzenlemelerin sağlıklı kalabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi hızlı tren hat boyu kenarında bulunan 6 sokakta çalışma başlattı.

Ekipler, çalışmalar kapsamında söz konusu mahallenin Mihmandar, Taşdelenli, Acet, Meydanlar, Körpe, Erdoğan sokaklarında kaldırım, tretuvar ve yol yapım çalışmalarına ağırlık veriyor.

Fen işleri yetkilileri, çalışmalar tamamlandıktan sonra bu sokakların daha modern bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, yaptığı açıklamada, mahallelerde eksikliklerin hızla tamamlanmakta olduğunu ve önümüzdeki yıllarda üst yapıya harcanan enerjinin Tepebaşı’nın sosyal hayatına yön vereceğini kaydetti.

Başkan Ataç, son dönemde özellikle sağlık ve yeşil enerji konusunda önemli projelere imza atıldığını, önümüzdeki dönemde ise yeni ve kapsamlı projelerin üretilmesine devam edileceğini söyledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.