Eskişehir

Eskişehir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

17:55 02 Mart 2017
Eskişehir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Eskişehir merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 eski öğretmenden 11'i tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Eskişehir, Ankara, İstanbul, Kars, Manisa, Zonguldak, Samsun ve Aydın'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Oktay Ç, Murat S, Erol H, Ali Ç, Celil K, Bekir C, Bülent G, İbrahim B, Muhammet G, Murat S, Nurettin B, Özlem Y, Emine K. ve Mete K, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, Oktay Ç, Murat S, Erol H, Ali Ç, Celil K, Bekir C, Bülent G, İbrahim B, Muhammet G, Murat S. ve Nurettin B. tutuklandı, Özlem Y, Emine K. ve Mete K. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen kentteki eğitim kurumlarında görev yapan, aralarında askeri okullara yerleştirilmek üzere hazırlanan öğrencilerden sorumlu "abi"nin de bulunduğu ByLock kullanıcısı şüpheliler 22 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.