Eskişehir

15 Temmuz gecesi başbakan ve imama hakaret edildiği iddiasına ilişkin dava

16:27 07 Mart 2017
15 Temmuz gecesi başbakan ve imama hakaret edildiği iddiasına ilişkin dava

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Başbakan Binali Yıldırım ve sela okunan caminin imamına hakaret ettiği iddia edilen tutuksuz sanıklar baba ve oğlunun yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuksuz sanıklar Özcan Yılmaz (46) ve oğlu Alper Yılmaz (20) ile mağdur Karabayır Bağlar Camisi İmamı Ali Türk (50) hazır bulundu.

Sanıklar Özcan Yılmaz ile oğlu Alper Yılmaz, suçlamaları kabul etmeyerek olay gecesi sarhoş olduklarını söyledi.

Dosya hakkında mütalaada bulunan savcı, sanıkların "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından beraatlarına, sanıklardan Özcan Yılmaz'ın, başbakana hakaretten 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Mart'a erteledi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, sela okunan Karabayır Bağlar Camisi İmamı Ali Türk ile Başbakan Binali Yıldırım'a hakaret ettiği öne sürülen sanıklar hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, birden fazla kişiyle tehdit, hakaret, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.