Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

18:24 20 Mart 2017
Eskişehir'den kısa kısa

KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği başkan ve üyeleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü kutlamaları dolayısıyla Eskişehir’e gelen KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin ile birlikte Başkan Ataç’ı ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ertan Şahin, ziyarette, şöyle konuştu:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden geldik. Dernek olarak her yıl kardeşlerimizin davetlisi olarak bir şehrimize gidiyoruz. Bu sene de kısmet oldu Eskişehir’e geldik. Kardeş dernek başkanımız Hacı Şahin’in daveti üzerine geldik. Sizlere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, Cumhurbaşkanından ve tüm şehit ailelerinden selam getirdik. Bizler ana vatanımız Türkiye ile et ve tırnak gibiyiz. Buraya üç gazi, iki şehit eşi ve şehit çocukları olarak geldik. Bize yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederiz. Rahmetli Bülent Ecevit’i Kıbrıs halkı çok seviyor. Eğer ana vatanımız Türkiye 1974’te Kıbrıs’a gelmemiş olmasaydı biz buralara gelemeyecektik. Biz 1974 yılında özgür olduk."


- Odunpazarı Belediyesi Yaşlı Merkezi'nde resim dersleri başladı

Odunpazarı Belediyesi tarafından yaşlıların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için Emek Mahallesi’nde Zümrüt Park içine inşa edilen Odunpazarı Belediyesi Yaşlı Merkezi çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Yaşlı Merkezi’nde 60 yaş ve üzeri bireylerin fiziksel ve ruhsal durumlarına bağlı olarak beceri ve el sanatları çalışmaları, sağlıklı yaşam, beslenme desteği, bireylerin hayatına anlam katabilecek programlar, kütüphane, kuaför hizmetleri, aile bireyleri ile daha iyi ilişkiler kurabilmesi için gerekli destek ve sosyal faaliyetler üzerine çalışmalar yapılıyor.

Koro çalışmaları ile başlayan sanatsal ve kültürel faaliyetler, resim çalışmaları ile devam ediyor.

Cuma günleri gerçekleşen resim çalışmaları, resim eğitmeni gözetiminde gerçekleşiyor.

Resim çalışmaları, kara kalem çalışmaları ile başlarken, resim sanatına ilgi duyan bireyler için konulara göre çalışma ortamları da sağlanıyor.


- Kiosk cihazları hayatı kolaylaştırdı

Tepebaşı Belediyesi, teknolojiyi aktif kullanarak, yurttaşların belediye hizmetlerine daha hızlı, kesintisiz ve sorunsuz ulaşabilmesini sağlıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından çeşitli merkezlere yerleştirilen kiosk cihazları sayesinde, kent halkı Tepebaşı Belediyesi’ne gelmeden belediye hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Engelli vatandaşlar, kiosk cihazlarına eklenen bir sistem sayesinde araçlarını ücretsiz şekilde şarj edebiliyorlar.

Vatandaşlar, yaklaşık 45 dakikalık şarj süresinde internet hizmetinden de yararlanabiliyor.

Projenin bir diğer olumlu yanı ise benzer hizmeti veren cihazların yüksek maliyetlerine karşın, kiosk cihazlarına entegre edilen sistemin 10 kat daha ucuz olması.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.