Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

12:26 06 Nisan 2017
Eskişehir'den kısa kısa

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Azra Acungil’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Ataç, Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’nde 29 Mart çarşamba günü okul çıkışında evine giderken köpeğin ısırması sonucu hafif yaralanan Azra Acungil’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyarette bir açıklama yapan Ataç, "Geçtiğimiz günlerde Anadolu Üniversitesi içinde bir köpek ısırma hadisesi olmuştu. Olay sonrası hemen gerekli işlemleri yaptık. Böyle bir hadisenin olması hepimizi üzdü. Bugün kızımıza ve aileye geçmiş olsun dileğinde bulunmak için geldim." dedi.

Baba Mustafa Acungil de "Küçük bir kaza olsa bile duyarlılık gösterdiler ve bizi ziyarete geldiler. Başkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

- Gurbetçi ressamdan "Barış Köprüsü" sergisi

Avustralya’da yaşamını sürdüren ressam Hasan Bağdaş, Türkiye'deki 25. resim sergisini Eskişehir'de açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağdaş'ın "Barış Köprüsü" adlı sergisinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in kültür ve sanatla dolu bir yıl yaşadığını söyledi.

Ressam Bağdaş’ın sergisi, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Başkan Büyükerşen, sanatçının kendini Köy Enstitüleri kültürüyle yetiştirdiğini ifade ederek, "Yerleştiği Avustralya’nın sanat anlayışından etkilenmiş çağdaş bir sanatçının, 'Barış Köprüsü' isimli sergisini tam da Türkiye’de barışa ihtiyacımız olduğu bir dönemde açıyor olmamız anlamlı oldu. Eskişehir’de sergiler, tiyatrolar, resitaller, senfoniler, konserler ve çalıştaylarla dolu, çok zengin bir yılı yaşıyoruz. Sergiler için bütün salonlarımız Eskişehirli sanatseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. İnşallah 365 günün, 360 gününü dolu geçiririz." diye konuştu.

Ressam Hasan Bağdaş, Avustralya’da 41 yaşında ilk resim eğitimini aldıktan sonra yetenek sınavıyla girdiği Royal Melbourne İnstitute of Technology Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Resim ve Heykel Bölümü’nü 1996’te bitirdi. Sanatçı, doğanın ve çevrenin sorumsuzca kirletilerek tahrip edilişi, insanların kazanma ve sahip olma hırsıyla, doğadaki canlıların her gün biraz daha yok edilişi, yaşamında iz bırakan deneyim ve anıları resimlerine yansıtıyor. Bağdaş, bu duruşu ile renklerin dilini kullanarak insanlığa mesaj ileten yeni eserlerini tekrardan uzak, sürekli kendini aşma ilkesini tarz edinerek çiziyor.

Yurt dışında 45 sergi açan Bağdaş'ın 70. sergisi "Barış Köprüsü", 23 Nisan'a kadar açık kalacak.

- Ataç'tan TÜMSİAD'a ziyaret

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (TÜMSİAD) ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, dernek binasında TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, yönetim kurulu ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Ataç, Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarından bahsetti.

Tepebaşı’nın, göreve geldiği günden bu yana gösterdiği gelişimi anlatan Ataç, şunları kaydetti:

"Belediyecilik sadece yol yapmak, asfalt dökmek değildir. Sağlık, spor ve sanat dallarında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımız için Ağız ve Diş Sağlığı, Su Sporları, Yaşam Köyü ve Alzheimer merkezlerini açtık. Çocuk Senfoni Orkestramızda 800 çocuk sanatla buluştu. Türkiye’nin çeşitli noktalarında konser verdiler ve bu ayın sonunda Belçika’da konser verecekler. Tepebaşı Belediyesi olarak Türkiye’ye ve dünyaya örnek projeler üretiyoruz. Tepebaşı’nın fiziki yapısını da oldukça üst noktalara getirdik. Kırsal mahallelerde de çalışmalarımız hızla sürüyor."

TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Engiz de dernek çalışmalarından bahsederek, Başkan Ataç’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Engiz, Ataç’a ziyareti anısına 16 Türk devletinin madeni levhaya basılmış sembolik bayraklı plaketini hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.