Eskişehir

Eskişehir'e Ticaret ve Sanayi Müzesi

15:32 04 Mayıs 2017
Eskişehir'e Ticaret ve Sanayi Müzesi

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesinin tamamlandığını belirterek, "600 eserin sergilendiği kalıcı bir eseri şehrimize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Müze, kentin turizmdeki marka değerine katkı sağlayacak." dedi.

Güler, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Eskişehir’e ekonomi tarihini ve değerlerini anlatan bir müze kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana "kalıcı eserler", "eğitim" ve "kalite" başlıklarında proje ürettiklerini anlatan Güler, bu çerçevede Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO hizmet binasının yapımına devam ettiklerini bildirdi.

Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesinin ise tamamlandığını dile getiren Güler, "Müzenin resmi açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla yapılacak. Buraya gelenler kentin iktisadi ve sanayi geçmişine tanıklık edecek. 600 eserin sergilendiği kalıcı bir eseri şehrimize kazandırmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Müze, kentin turizmdeki marka değerine katkı sağlayacak. Öğrenciler için de eğitim misyonu üstlenecek. Müzede, unutulmaya yüz tutmuş meslekler hatırlanacak." diye konuştu.

- Müze geliri öğrencilere burs olacak

Güler, müze ziyaretlerinden elde edilen gelirin ETO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı aracılığıyla üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılacağını bildirdi.

Geleneksel dokusunu koruyan tarihi Odunpazarı bölgesindeki 3 katlı bir konakta hizmet verecek müzenin kentin ticari tarihine ışık tutacağını belirten Güler, şunları kaydetti:

"Müzede, bu topraklarda varlık göstermiş ve göstermeye devam eden köklü firmalara ait nesnelerin ve belgelerin yanında, bu topraklarda yaşamış, sahip olduğu ticari zekayla 'tuttuğu altın olan' namına kavuşmuş Frig kralı Midas ile lületaşının ilk ustalarından Ali Osman Denizköpüğü'nün bal mumu heykelleri, Friglerin kült anıtlarından biri olan Yazılıkaya anıtı, ilk lokomotif Karakurt ve ilk yerli otomobil Devrim'in maketleri, ilk Osmanlı sikkesi ve bu topraklarda basılmış ilk sikkeler yer alıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.