Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

13:26 14 Mayıs 2017
Eskişehir'den kısa kısa

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anneler Günü dolayısıyla engelli bireylerin anneleri ve şehit anneleri ile kahvaltıda buluştu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, Eskişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük'ün yanı sıra çok sayıda şehit annesi, gazi yakını ve engelli bireyler ile anneleri katıldı.

Ataç, konuşmasında tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ederek, "Bizler, sizlerin arkasındayız. Şehitlik ve gazilik mertebesini en iyi Türk vatandaşları bilir. Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım. O bir evlat yetiştirdi, evladı Mustafa Kemal de bir ülke yetiştirdi. Sizlerin bu sağduyulu tavrınız olmasa bizler bugün bu kadar rahat olamazdık. Anadolu'nun toprağı karış karış şehit kanı ile sulanmış durumda. Bizler bugün belediye başkanı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı olabildiysek sizlerin çocukları sayesindedir. Eğer bunu görmezden gelirlerse vebalini de çekerler. Sizlere nice sağlıklı seneler diliyorum, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum, ellerinizden öpüyorum." ifadelerini kullandı.

- Odunpazarı'nda Anneler Günü coşkusu

Anneler Günü'nde anneleri unutmayan Odunpazarı Belediyesi, Halk Merkezleri, Yaşlı Merkezi ve Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde bir dizi etkinlik düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, anne ve çocuklarının katıldığı etkinliklerde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Anneler Günü kutlamasında anneler ve çocukları için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, anneler ve çocuklarına ikramlar yapıldı.

Animasyonların olduğu kutlamalarda, annelere sürpriz hediyeler verildi.

- Ustalar miniklerle buluştu

7. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Çocuk Şiiri Etkinliği" ile devam etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çok sayıda çocuğun katılımı ile gerçekleşen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile konuşmacılar Yalvaç Ural, Çiğdem Sezer ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Medine Sivri katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural çocuklarla sohbet etti. Ural'ın tekerlemelerini tekrar eden minikler, kelime türetme oyunu ile eğlenceli anlar yaşadı.

Şiir sevgisinin pekiştirilmesinin amaçlandığı programda daha sonra Çiğdem Sezer, çocuklarla birlikte şiirler okudu. Öte yandan Medine Sivri ise çocuklara Yalvaç Urala ait Mızıkçının Oyunları kitabından bilmeceler yöneltti.

Keyifli dakikaların ardından ünlü yazarlar, kitaplarını minik okurları için imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.