Eskişehir

Eskişehir'de kuşkonmaz üretimi de ihracatı da artıyor

14:48 15 Ağustos 2017
Eskişehir'de kuşkonmaz üretimi de ihracatı da artıyor

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde geçen yıl 122 tonu bulan kuşkonmaz üretiminin, bu yıl 180 tona çıkmasının beklendiği bildirildi.

İlçedeki kuşkonmaz üretimini destekleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, yaptığı yazılı açıklamada, Sarıcakaya ilçesinde üretilen ve son dönemdeki girişimlerle ihraç edilen kuşkonmazın üretim ve ihraç rakamlarının 3 senedir sürekli artış gösterdiğini belirtti.

"2016 yılında kuşkonmaz üretimi 122 ton olarak gerçekleşti. 2017 yılı üretimi ise sezon sonunda 180 tonu bulacak." ifadelerini kullanan Günay, şunları kaydetti:

"Diğer tarım ürünlerine nazaran katma değeri yüksek bir ürün olan kuşkonmaz ihracatı önemli. Hollanda'ya geçen yıl ilk ihracat 3 ton olarak gerçekleşti. 2017'de Hollanda, Almanya ve Kuveyt'e toplam 8 ton kuşkonmaz ihraç edildi. Bu, hem Eskişehir olarak hem de ülke olarak gurur duymamız gereken bir rakam. İnanıyorum ki artarak devam edecek. Kuşkonmaz üretici firmamız 2017 yılında kuşkonmazı işleyip, konservesini, makarnasını, reçelini ve çorbasını da üretmeye başladı. Şu anda taze kuşkonmazı birçok ilde marketlerde görmek mümkün. Ürün çeşitliliğinin artması ile katma değeri yükselecek Sarıcakaya Kuşkonmazı'nın diğer ürünlerini de yakın zamanda tüm marketlerde görmeyi umut ediyoruz. İhracatın artışıyla yurt dışı pazarında da Sarıcakaya Kuşkonmazı'nın iddialı bir marka olacağına inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.