Eskişehir

Eskişehir'den kısa kısa

11:57 17 Eylül 2017
Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, yeni eğitim öğretim yılı için mesaj yayımladı.

Gönen, mesajında, ailede başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımı olan ilköğretim döneminin çocukların yaşamında akademik temellerinin atıldığı, öğrencileri yaşama hazırlayan önemli bir aşama olduğunu belirtti.

Eğitime gereken önemin verilmesi gerektiğini ifade eden Gönen, şunları kaydetti:

"Okul çağına gelen her çocuğumuzun eğitim öğretime erişimini sağlamak, kaliteli bir şekilde eğitimini vererek yüksek öğretime hazırlamak, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine fırsat verecek ortamlarda mutlu bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak hususu da toplum olarak en fazla ehemmiyet gösterdiğimiz konuların başında gelmektedir."

- Sokak köpekleri aşılanıyor

Odunpazarı Belediyesi, Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Nasrettin Hoca Parkı'nda hayvanseverlerin talebi üzerine sokak köpeklerine yönelik parazit ve kuduza karşı aşılama yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ekipler, parazit ve zoonoz hastalıklarla mücadele kapsamında, sokakta yaşayan hayvanların sağlığını korumak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Nasrettin Hoca Parkı'nda hayvanseverlerin talebi üzerine sokak köpeklerine yönelik parazit ve kuduza karşı aşılama yaptı.

Aşılama çalışmasında hasta hayvanlara da müdahale edildi.

- Torna yarışması sempozyuma renk kattı

Tepebaşı Belediyesi 11. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında düzenlenen torna yarışması, sempozyuma renk kattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ustaların ve öğrencilerin iki kategoride yarıştığı torna yarışmasında önce öğrenciler sonra da ustalar maharetlerini izleyicilere gösterdi.

Öğrenciler, kendilerine verilen 20 dakikalık sürede en büyük ve en iyi forma sahip silindiri yapmaya çalıştı.

Sempozyuma katılan sanatçılardan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda öğrenci kategorisinde Büşra Uruç birinci oldu.

Yarışmanın ustalar kategorisinde ise İzmir Menemen’den Uğur Tokmak birinciliği elde etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.