Eskişehir

Eskişehir Fuar Merkezi yeni yılda açılacak

13:12 25 Ekim 2017
Eskişehir Fuar Merkezi yeni yılda açılacak

ETO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yılda hizmete girmesi planlanan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesi hakkında inşaat firması yetkililerinden bilgi alan ETO Başkanı Güler, projenin mevcut durumunu görüştü.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, yapımı devam eden Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) ve ETO hizmet binasını inceleyerek, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Projede denetleme görevi üstlenen Proplan Proje Müdürü Ahmet Emin Avşar, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesinde halihazırda 200’den fazla kişinin çalıştığını kaydetti.

Projenin yüzde 60 civarında tamamlandığını belirten Avşar, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni 2018 yılında hizmete sunmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını aktardı.

Merkezin tüm detayları ve altyapısı ile şehrin kongre ve fuar turizmine uzun yıllar hizmet edecek nitelikte bir kompleks yapı olacağını bildiren Avşar, şu ana kadar projede 2 bin 200 mikser beton, 2 bin ton demir ve bin 400 ton çeliğin kullanıldığını ifade etti.

ETO Başkanı Metin Güler’e projenin geldiği noktayı aktaran Avşar, şunları belirtti:

"Bu ay itibarıyla fuar bloklarımızın yüzde 60’ı tamamlandı. Çatısının bitirilmesi ve iç dekorasyonunun ardından fuar bloklarımızı tamamlamış olacağız. Kongre merkezinin de dış cephesini tamamladık. İç mekan için de çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Kongre merkezinde akustikten teknik donamıma kadar en ince ayrıntısına kadar dikkat ediyoruz. Projede enerji verimliliği de en üst seviyede olacak. Yine proje kapsamında sosyal donatı mekanları, 15 dönüm yeşil alan, 526 araçlık açık otopark tahsis edildi. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi tamamlandığında hem şehre hem Eskişehir Ticaret Odası’na yakışan bir merkez olacak."

Güler de, inşaatta görev alan çalışanlara çabalarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.