Eskişehir

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Meslek Lisesinin temeli atıldı

14:58 05 Aralık 2017
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Meslek Lisesinin temeli atıldı

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Eskişehir'de inşa edilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temeli törenle atıldı.

Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Zincirlikuyu Mahallesi'ndeki lisenin temel atma töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, ekonomik büyüme, kalkınma ve refah seviyesinin yükselmesinin temel şartlarından birinin nitelikli insan gücü ihtiyacının rahatça karşılanması olduğunu vurguladı.

Nitelikli insan gücünün karşılanabilmesinin doğrudan mesleki ve teknik eğitimin niteliğiyle ilgili olduğunu ifade eden Çakacak, şöyle konuştu:

"Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlayabilmesi, küresel rekabette yerini alabilmesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün işaret ettiği 'Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma' hedeflerine ulaşabilmesi için mesleki ve teknik eğitime önem verilmesi ve daha verimli hale getirilmesi gerekmektedir. Kaliteli bir mesleki ve teknik eğitime yönelik stratejiler ve politikalar büyük önem arz etmektedir. Diğer eğitim türlerine göre daha maliyetli ve daha zahmetli olan mesleki ve teknik eğitimin daha iyi planlanması, fiziki ve teknik imkanlarının daha da iyileştirilmesi hem gençlerimizin hayata hazırlanması hem de ekonomimize katkı sağlanması açısından çok önemlidir.

Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni ve modern projeler yapmasının yanında kamu-özel sektör işbirliğiyle birbiri ardınca nitelikli projeler hayata geçiriliyor. Bugün temelini atacağımız mesleki ve teknik Anadolu lisesi de bu duruma en güzel örneklerden birisini oluşturuyor. Bu projeyi ilimize kazandırma gayretinde olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfına şükranlarımı sunuyorum."

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar da Türkiye'nin eğitimi, kültürü ve Atatürk hizmetleri konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek bu hedefler doğrultusunda okullar yaptıklarını aktardı.

Bugün temellini attıkların lisenin 16 dersliğe ve çeşitli laboratuvarlara sahip olacağını anlatan Yaşar, "Gençlerin yeni teknolojilerle buluşacağı bir okul olacak. Okullar yapmaya vakıf olarak kaynaklarımız el verdiğince devam edeceğiz. Bu okul Eskişehir'e hayırlı olsun." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Çakacak ve Yaşar, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ile diğer ilgililer, butonlara basarak temelin ilk harcını döktü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.