Eskişehir

Zeytin Dalı Harekatı

12:29 01 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Senatosu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

ESOGÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ulusal güvenliğinin ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması amacıyla, Afrin bölgesinin terör örgütlerinden temizlenerek bölgede huzur ve sulh ortamının oluşturulması doğrultusunda başlattığı sınır ötesi harekatın, uluslararası hukuka uygun olduğu vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51. maddesinde belirtilen meşru müdafaa hakkına istinaden Zeytin Dalı Harekatı'nın her türlü terör örgütünün faaliyetlerine karşı yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bölgenin önde gelen devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası barışa katkı sağlaması, bölgedeki terör odaklarını yok etmesiyle mümkündür. Bu nedenle ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü girişimin karşısında olduğumuz gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesinin bir parçası olan Zeytin Dalı Harekatı'nı da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak destekliyor ve kahraman ordumuzun bu harekatı başarıyla sonuçlandırmasını temenni ediyoruz. Ayrıca ülkemiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine baş sağlığı dilerken, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.'

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.