Eskişehir

Üniversite öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

23:06 15 Şubat 2018
Üniversite öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde bir araya gelen Türk öğrenciler ile Eskişehir'de üniversite eğitimlerini sürdüren yabancı öğrenciler ve çalışanlar, Fetih Suresi okudu.

Eskişehir'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dua etti.

KYK İl Müdürü Eyüp Erkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtlarda kalan öğrencilerin harekatın başladığı günden bu yana, her gün Mehmetçik için dua ettiğini söyledi.

Erkurt, Türk askeri yurda dönene kadar, KYK İl Müdürlüğüne bağlı 14 yurtta her gün öğrenciler tarafından hatim indirilerek, Fetih Suresi ve şehitler için Mevlid-i Şerif okunduğunu kaydetti.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk ordusunun ülkenin geleceğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne, bekasına, istiklal ve istikbaline kast etmek isteyen terör örgütlerine karşı, PKK, PYD, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı 27 gün önce Afrin'de büyük bir mücadele başlattığını hatırlattı.

Ülke topraklarını bölüp, parçalamak, milleti bu topraklardan atmak, ezanı dindirmek, bayrağımızı indirmek isteyenlere karşı Türk halkının Çanakkale'de İstiklal Savaşı'nda yedi düvele karşı büyük bir mücadele verdiğini anlatan Gerek, şunları söyledi:

"Bu mücadelede de iş başa düşünce o zamanın üniversite, lise öğrencileri düğüne, bayrama gider gibi cepheye koşmuş ve bedrin aslanları gibi Çanakkale ve bu vatanı savunarak Çanakkale'yi geçilmez yapmıştır. Bugün de ülkemiz bu anlamda belki 70 düvele karşı büyük bir mücadele vermekte ve Mehmetçiğimiz bu uğurda Afrin'de. Afrin'e Mehmetçiğimiz girer girmez bu millet Mehmetçik'in yanında olduğunu her vesile ile ifade etmiştir. Annelerimiz 'keşke onların yanında olsaydım çorbalarını pişirsem, çamaşırlarını yıkasam, patiklerini örsem' dedi. Bir başkası yetiştirdiği hayvanlarını onlar için kurban ediyor. Bütün camilerimizde sabah ve yatsı namazlarından sonra veya önce Fetih Suresini okuyup, şanlı ordumuzu bu harekatta en kısa zamanda başarı ve zafer ile çıkması için dua yapılmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.