Eskişehir

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

11:45 02 Nisan 2018
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Çakacak, erken tanı ve doğru eğitim yöntemi ile çocukların yaklaşık yüzde 50'sinin topluma kazandırıldığını belirterek, dezavantajlı insanların toplumun her zaman içinde yer alması gerektiğini savundu.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer’i, Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Başkanı Telat Türeli’yi ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturması açısından önem arz ettiğini belirten Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2 Nisan’ın tüm dünyada, otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak için ilan edildiğini bildiren Çakacak, "Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. Devlet olarak sizlere destek olma noktasında biz de elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Başkanı Türeli ise, Birleşmiş Milletlerin otizmin bu hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için 2 Nisan'ı Otizm Farkındalık Günü olarak deklare ettiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.