Eskişehir

AK Parti'den Tepebaşı Belediyesi hakkında suç duyurusu

14:52 09 Nisan 2018
AK Parti'den Tepebaşı Belediyesi hakkında suç duyurusu

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca, Tepabaşı Belediyesinin, kanunen belirlenen sınırların üzerinde borçlanarak suç işlediğini iddia ederek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Kaynarca, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Tepebaşı Belediyesinin tarihinin en ağır dönemini yaşadığını ileri sürdü.

Tepebaşı Belediye Başkanlığı faaliyetlerini daha önce de eleştirdiklerini ama artık işin suç boyutuna vardığını savunan Kaynarca, şunları kaydetti:

"Borçlanma ve hızlı borçlanmayla ilgili mevzu, maalesef çok ciddi boyutlara ulaşmış. 5 milyon yıllık faiz ödediğimiz borçtan, 6 milyon faize çıkıldığı zamandan şu anda yüzde 100 artışla 11 milyon faiz ödediğimiz bir döneme gelinmiş. Biz bu korkunç borçlanmayı dile getirmiştik ancak durum çok kritik bir noktaya daha geldi. Eskişehir ve Tepebaşı adına endişelerimiz suç boyutuna ulaştı. Kanunen belirlenen sınırların üzerinde borçlanan, tarihinin en ağır dönemini yaşayan Tepebaşı Belediyesi, yeni borçlanma talebiyle ve yeni borçlanmayla suç işlemeye başlamıştır. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Yani bu borçlanma artık suç işleme boyutuna gelmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.