Eskişehir

Bilişim çocukları Cern yolcusu

15:46 14 Nisan 2018
Bilişim çocukları Cern yolcusu

Eskişehir'de bir alışveriş merkezi tarafından kentte eğitim gören yaklaşık bin çocuğa geleceğin meslekleri olan üç boyutlu tasarım, kodlama ve robotik okur yazarlık eğitimi verdi.

AVM Merkez Müdürü Berkay Damgacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan Espark alışveriş merkezinin, geleceğin meslekleri olan üç boyutlu tasarım, kodlama ve robotik okur yazarlık becerileri üzerine BGA ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği, "Bilişim Çocukları Akademisi" projesinin yaklaşık bin çocuğa ulaştığını söyledi.

Eğitim alan çocukların hünerlerini güncel hayatta karşılaşılabilecek durumlara katkı sağlamak için sergilediğini ifade eden Damgacı, eğitimin ardından düzenlenen yarışmaya ilkokul seviyesinden 18, ortaokul ve lise seviyesinden ise 2'şerli gruplar halinde 19 takımın katıldığını kaydetti.

Damgacı, etkinliğe katılan 56 çocuğun proje ürettiği yarışmanın sonuçlarının 28 Nisan günü alışveriş merkezinde düzenlenecek "Kodbilir Festivali"nde açıklanacağını, birinci gelen takıma Cenevre'de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN gezisinin hediye edileceği bildirdi.

Eğitim alan çocukların ürettikleri projelerle haklı bir gurur yaşadıklarını söyleyen Damgacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm projeler harika. Juri tarafından en çok beğenilen projeye imza atan takım ile CERN gezisi gerçekleştireceğiz. Bu gezi ile geleceğimiz olan çocuklarımızın ufkunu genişletmek ve onlara bu yolda ufak bir ışık tutmak istiyoruz. Ülkemizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitimlerine destek vermek, onların geleceğine yatırım yapmak bizi mutlu ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.