Eskişehir

Frigya Vadisi turizmle canlanacak

16:44 06 Temmuz 2018
Frigya Vadisi turizmle canlanacak

Frig Vadisi Kamp ve Karavan Alanı Projesi ile Çifteler Sakaryabaşı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi, Ürüne Dönüştürülmesi ve Tanıtılması Projesi bölge turizimine önemli hareketlik getirmesi bekleniyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Valiliği ve Seyitgazi Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülecek "Frig Vadisi Kamp ve Karavan Alanı" adlı proje hayata geçiyor.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) 2018 Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek proje ile bölgeye 353 bin 969 lira yatırım yapılacak.

Seyitgazi ilçesine bağlı Büyükyayla Mahallesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün kamp alanı olarak işaret ettiği Karaören Göleti yakınına yapılacak olan karavan parkı ve kamp alanı iyileştirmeleriyle Frig Vadisi'nde alternatif konaklama imkanı sağlanacak, ayrıca bölgede turizm faaliyetleri artırılacaktır.

- Sakaryabaşı

Eskişehir Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Ofisi tarafından yazılan ve Çifteler Belediyesince yürütülecek olan "Çifteler Sakaryabaşı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi, Ürüne Dönüştürülmesi ve Tanıtılması" adlı proje çalışması hızla devam ediyor.

Proje kapsamında çevre, oryantiring, trekking, ATV ve bisiklet parkur yönlendirmeleri yapılacak, bölgenin tanıtımına yönelik ingilizce ve Türkçe turizm tanıtım fragmanları çekilecek, tanıtım katalogları oluşturulacaktır.

Proje süresi içerisinde 81 il valiliği, 921 kaymakamlık ve ilçe belediyesi, ulusal ve uluslararası spor ve turizm dernek, federasyon ve konfederasyonları ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) üyeleri ve turizm firmalarına bölgenin özellikleri ve tur paketleri hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Toplam 329 bin lira yatırım yapılacak bölgeye, gelecek ziyaretçilere faydalanabilecekleri 3 farklı tur paketi sunulacak.

Her tur paketi, kendi teması ile ilgili faaliyetleri içerdiği gibi pansiyon, otel ya da çadır konaklama seçeneklerini de içerecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.