Eskişehir

Bir ilimizde daha görüldü

12:43 09 Temmuz 2018 14 Yorum Var
Bir ilimizde daha görüldü

Bilimsel adı 'Solifugae' olan ve et yiyen örümcek türü olan 'sarı kız', çevre illerden Bilecik'ten sonra Eskişehir’de de görüldü.

Dünyada 'camel spider' olarak bilinen örümcek, Eskişehir’deki bir kırsal alanda görüldü. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde yaşayan ve boyları 6-10 santimetre civarında olan ve et ile beslendiği bilinen sarı kız, kurak yerleri seviyor. Avları arasında böcekler, kemirgenler, kertenkeleler, akrepler, yılanlar ve hatta küçük olan kuşlar da yer alıyor. Genelde uzmanlar tarafından zehirli olmadığı söylense de, çok güçlü bir çene yapısına sahip olduğu için ısırdığında fazla can yaktığı belirtiliyor. Dişleri ile deriyi uyuşturup deldikten sonra içeriye eti sıvı bir hale getiren madde enjekte ederek avını tüketen örümcek, insanları tehdit olarak algılamadığında ise saldırmıyor. Vatandaşlar tarafından yol kenarında görülen ve yaklaşık 7 santimetre boyutunda olan örümcek, hızlı hareketleri ile dikkat çekiyor. 

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • UrfaLi 5 yıl önce Şikayet Et
    sanliurfa da hergun onlarcasini goruyoruz insan tedirgin oluyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Madde 1: Bu örümcek türü kesinlikle zararsızdır Madde 2: Zaten her örümcek et yer, ot yiyen örümcek mi olur. Madde 3: Görüntüsünden korkup lütfen öldürmeyin, zararsız ve ürkek bir eklembacaklıdir Madde 4: Dünya geniş, yaşasın bi kenarında. Ekosistemi bozmaya halkımız yok
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Zararsiz bir bocek. Kirac olan heryerde vardir. Kimseyi isirdigini gormedim.
    Cevapla
  • :aysa: 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben daha önce hiç görmedim ama bir örümcek ne kadar zararlı olabilir ki
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Elif 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu izmir aydın arasındaki köylerde de var.. herkes korkar bundan.. böğe diyoruz Ama gerçek kimseye ısırdığını görmedim. Kaçıyor hemen insandan kediden köpekten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.