Eskişehir

11 yıl önce sattığı araç kâbusu oldu

16:38 20 Aralık 2018
11 yıl önce sattığı araç kâbusu oldu

Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan ve 11 yıl önce sattığı aracın ruhsatını üzerine almayan şahıs yüzünden 8 bin kilometre yol kat edip Türkiye'ye gelerek 20 bin lira otopark borcu ödemek zorunda kalan bir vatandaş, avukatı aracılığı karşı taraf aleyhine dava açtı.

Çalışmak için 2005 yılında Güney Kore’ye giden davacı Gökçer Kartal, 11 yıl sonra karşılaştığı manzara ile şok oldu. Yurt dışına çıkmadan önce noter aracılığıyla 10 bin 993 liraya sattığı arabasının ruhsatını üzerine almayan Metin A. yüzünden 60 bin lira borç ile karşılaştı. Alışveriş sonrası bir suça karıştığı iddiasıyla Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sebebiyle aracı elinden alınarak İstanbul Yedi Emin Otoparkına çekilen şahsın 11 yıl boyunca otomobili ile ilgili hiçbir şey yapmaması sonucu, otopark işletmecisi ruhsat sahibine icra davası açtı. Bu sırada bir hava yolu şirketinin Güney Kore Cumhuriyeti’nde yer alan bir biriminde devlet memuru olarak çalışmaya başlayan ve 2016 yılında Türkiye’ye tatil için gelen Gökçer Kartal, e-devlet şifresi aracılığıyla hakkında açılan icra davasını öğrendi. Olay sonrasında İstanbul’da bulanan otopark sahibi ile davacı Gökçer Kartal’ın avukatı İnan Ersoy’un görüşmesi sonucu söz konusu 60 bin liralık borç 20 bin liraya düşürülerek ödendi. 

“Asıl suçlunun cezasını çekmesi için de gerekli davayı açmış bulunuyoruz” 

Borcun ödenmesinin ardından arabayı sattığı Metin A. hakkında müvekkili adına Eskişehir nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açan Avukat Ersoy, konunun takipçisi olacağını söyleyerek, “Müvekkilim Güney Kore’ye gittikten sonra orada Güney Koreli bir kadınla evlenmiş, çocukları olmuştur. Türkiye’ye tatil için geldiğinde öğrendiği borcu karşısında şaşkına dönmüştür. Uğraşlarımız sonucu 60 bin liralık otopark borcunu 20 bin liraya düşürerek müvekkilimin üzerindeki suç mahiyeti taşıyan davayı kapattık. Asıl suçlunun cezasını çekmesi için de gerekli davayı açmış bulunuyoruz” dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.