Eskişehir

Sahipsiz atların görüntüsü yürek sızlattı

14:38 10 Şubat 2020 11 Yorum Var
Sahipsiz atların görüntüsü yürek sızlattı

Eskişehir'de, sahipleri tarafından terk edilen ve kış boyunca şehrin çeşitli bölgelerinde dolaşarak yaşam mücadelesi veren atlar, çöplükleri de karıştırarak karınlarını doyurmaya çalışıyorlar.

Kent genelinde farklı tarihlerde karayollarına çıkarak çok sayıda trafik kazası yaşanmasına da sebep olan atlarla ilgili sıkıntı sürüyor.

İlkbahardan itibaren kış başına kadar çalıştırılan ve daha sonra başıboş bırakılan sahipsiz atlar, soğuk kış mevsimini atlatabilmek için büyük mücadele veriyor. Şehrin birçok yerinde görülen gruplar halindeki atlar, arazilerde, tarlalarda ve parklarda karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Gezdikleri yerlerde bulunan çöp konteynerlerini de karıştıran atların yaşadıkları zor durum çevre sakinlerini de üzüyor. Çöp konteynerleri çevresinde naylon poşetleri dağıtıp atıkları çevreye yayan atlar, kötü bir görüntü oluşmasına da sebep oluyor.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok mu Büyükşehir Belediyesi'nin bir hizmeti? El koysun, baksın, onları terk edenlere bir daha vermesin.
    Cevapla
  • f.... 4 yıl önce Şikayet Et
    o atlar yazın çalıştırılıp,kışın ise yem vermemek için dışarı atılıyorlar eger ölmezlerse yazın tekrar çalıştırılıp kışın dışarı atılıp kaderleriyle başbaşa bırakıyorlar vicdansızlar
    Cevapla
  • alidai 4 yıl önce Şikayet Et
    insan en şerefli mahlukat güya ama insan kadar canavar mahluk da yok Allah bildiği gibi yapsın bu hayvanları kullanıp kışın sokağa salanları
    Cevapla
  • mert kafkas 4 yıl önce Şikayet Et
    vicdansızlar...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlar yaşamaya çalışıyor. Haber ise sıkıntıdan bahsediyor. Asıl sıkıntı hayvanların doğada yaşamasını nasıl sağlarız diye düşünmemiz gerekiyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.