Eskişehir

Tarla sürerken buldular, satarken yakalandılar!

07:22 03 Şubat 2021 3 Yorum Var
Tarla sürerken buldular, satarken yakalandılar!

Eskişehir'de tarla sürerken buldukları, Roma dönemine ait tarihi mezar taşlarını satmaya çalışan 2 şüpheli, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Eskişehir Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mihalıççık ilçesine bağlı Otluk Mahallesi’nde, Ş.E. ve S.E.’nin tarla sürdükleri sırada, mezar taşı buldukları ve satmaya çalıştıkları bilgisi üzerine harekete geçti. Takibe alınan 2 şüpheli, mezar taşını satmaya çalıştıkları sırada, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalanarak, gözaltına alındı.

Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada, 2 adet mezar taşı ele geçirildi. Yapılan incelemede mezar taşlarının Roma dönemine ait olduğu belirlendi. Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı. Mezar taşları ise Eskişehir Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Soruşturma sürüyor.

 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Babasının malını mı satıyor zaten çoğu eserler yurt dışına kaçırılmış ondan sonra devlet getireceğiz diye göbeği çatlıyor
    Cevapla
  • DEVLET 3 yıl önce Şikayet Et
    bulması iyi olmuş da devletten habersiz iş tutması olmamış. Haber verip gelir elde edebilirdi.
    Cevapla
  • RENATO 3 yıl önce Şikayet Et
    haber verince ne oluyor sanki. devlet al bunun parası bu kadar ediyor yarısıda senin hakkınmı diyor.
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu gibi tarihi eser,gömü neyin bulanlar çabuk ele geçiyor,ama eskiden hem gömü ,hazine boldu,hemde güvenlik tedbirleri çok yetersizdi...tahminimce Türkiye nin eski zenginleri dedikleri gibi şişe satıp,hamallık yapıp değil,tarlalarında buldukları gömüden zengin oldu.
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma konuşmussun
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.