Eskişehir

Boş vermeyin, lütfen yalvarıyorum dedi, aşı çağrısında bulundu

16:52 28 Ağustos 2021 9 Yorum Var
Boş vermeyin, lütfen yalvarıyorum dedi, aşı çağrısında bulundu

Koronavirüs sebebiyle annesini kaybeden ve 3. doz aşıdan sonra yakalandığı hastalığı hafif atlatarak görevine dönen Nurdan Gezer, “Boş vermeyin, lütfen yalvarıyorum hatta, bir an önce aşınızı olun. Kimsenin canı yanmasın” dedi.

Evli ve iki çocuk annesi Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon çağrı merkezinde görevli Nurdan Gezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesini geçen kasım ayında kaybettiğini belirterek, annesinin hastalığa yakalandığı dönemde henüz aşı sırasının gelmediğini aktardı. Kovid-19 ile mücadelede aşının önemli olduğunu vurgulayan Gezer, herkesi aşı yaptırmaya davet etti.

“AŞI ÇOK ÖNEMLİ, ANNEMİ KAYBETTİM”

Gezer, annesini kaybettikten sonra kötü zamanlar geçirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Annemin hastalığı döneminde aşı olsaydı ve aşılansaydı, belki biz bu kötü durumu yaşamayacaktık. Ben de Kovid-19 hastalığına yakalandım. 15 gün önce geçirdim. 3. doz aşımı oldum. Aşı olduktan sonra 1 hafta sonra korona oldum, ona rağmen ben hafif atlattım. Eşim benden 1,5 ay önce aşılanmıştı. Hastalık aynı ortamda olmamıza rağmen ona geçmedi. Ben bunun aşının etkisi olduğunu düşünüyorum. O yüzden herkese aşı olması gerektiğini söylüyorum. Aşı çok önemli, annemi kaybettim. Kovid-19'un kimde nasıl etki göstereceği belli değil. O yüzden ne kendimizi ne de sevdiklerimizi riske atmayalım."

“AKLIMA GELDİKÇE ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

Salgın tedbirlerine herkesin riayet etmesi gerektiğini ifade eden Gezer, "Bazen 'boş ver' diyebiliyoruz maalesef. Boş vermeyin, lütfen yalvarıyorum hatta bir an önce aşınızı olun. Kimsenin canı yanmasın, sevdiklerimize zarar gelmesin. Maske takarken ve mesafe konusunda her zaman tam anlamıyla kendimizi korumuyoruz. Bir de bu hastalığın nereden geleceğini bilmiyoruz. Aklıma geldikçe çok üzülüyorum." diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELEN TEK KORUYUCU AŞI”

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan Özboz ise Eskişehir'in aşı bilinci olan kentlerin başında geldiğini söyledi.

Herkesin aşı olması gerektiğini anlatan Özboz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskişehir olarak yüzde 83 aşılama ile ülke genelinde 10. sıradayız. Ev hanımları, 15 yaş üstü çocukların aşı kampanyasına katılmasını bekliyoruz. Elimizden gelen tek koruyucu aşı. Biz de maske, hijyen, mesafeye dikkat etmeliyiz. Aşı olmayanları da aşılanması için teşvik etmeliyiz. Eskişehir olarak rakamlar bize aşılanmaya inandığımızı gösteriyor. Kurduğumuz aşı stantları halkın yoğun olduğu yerlerde bulunuyor. Bunlarında aşılamaya büyük katkısı oldu."

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Suad 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmak isteyen olsun. 4, 5,6 .... istediği kadar olsun. Aşı olmayanlara baskı yapmaya hakkınız yok. Ömür neyse o.. Büyük resmi göremeyenler, gözleriniz var fakat görmezsiniz... Aşı olun aşı olun..devam edin aşıya..
    Cevapla
  • aşı ol 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olmayan elbette aşı olmasın. ama coronavirüs hatası olunca da hastaneye gitmesin.
  • eyüp kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    mrb ben iki kaıncomu kaybettim bu hastalık dan ne olur aşı olun sonrası çokkk geccc
    Cevapla
  • Murat Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Son 2 ay içeresinde tanıdığım 7 kişi Korona oldu. Aşı olmayan 1 kişi Evinde ilaç dahi kullanmadan iyileşti. Diğer 6 kişi 2'şer doz aşı oldukları halde 3'ü Allah rahmet eylesin. 1'i 2 aydır Yoğun bakımda, bilinci kapalı. Diğer ikisi hastanede tedavi görmekte. Söyleyeceklerim bu kadar.
    Cevapla
  • Murat Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim aşı olup olmamam kimseyi alâkadar etmez. Can benin canım. Size ne? Aşı olmuyorsak sebeplerimiz var. Geri zekâlı filan değiliz. Aşı olanlara da niye oldun demiyoruz. Herkes işine baksın lütfen.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı güzel de yaptırdığın zaman vücutta MUTASYONA uğruyor. 5-10 yıl sonra sonuçlarını göreceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.