Eskişehir

Eskişehir’de akılalmaz olay! Eve giren ekipler adeta şaştı kaldı: 40 ton çöp çıktı

19:35 16 Ocak 2023 10 Yorum Var
Eskişehir’de akılalmaz olay! Eve giren ekipler adeta şaştı kaldı: 40 ton çöp çıktı

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yaşanan olayda, psikolojik rahatsızlıkları olduğu iddia edilen bir kadının mahkeme kararıyla girilen evinden 40 ton çöp çıktı. Çöpler, belediye ekiplerinin zorlu çalışması sonucu temizlendi.

İstiklal Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir binada yaşayan Zeynep O. isimli kadının uzun zamandır çevreden topladığı çöpleri evine depoladığı tespit edildi.

EVE GİREBİLMEK İÇİN MAHKEME KARARI ÇIKARILDI

Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine mahkeme kararı ile binaya gelen belediye ekipleri, çilingir yardımıyla eve girdiklerinde odaların atık madde ve çöplerle dolu olduğunu görünce şaşkına döndüler.

EVDEN TAM 40 TON ÇÖP ÇIKTI

Yaklaşık 40 ton çöp bulunduğu düşünülen evi temizlemek isteyen belediye görevlilerine izin vermeyen Zeynep O., belediye çalışanlarına zor anlar yaşattı. Oldukça kötü kokan 2 kamyon ve 1 kamyonet dolusu çöpü temizleme çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, evin içerisinde yürümekte bile zorlandı. 

'MAHALLE OLARAK BU DURUMDAN 3 SENEDİR RAHATSIZIZ'

Çevreden çöpleri toplayarak evine depolayan Zeynep O. isimli şahsın karşı komşusu olan Mehmet Alparslan, mahalle sakinleri olarak durumdan rahatsız olduklarını dile getirdi. Çevreye yayılan pis kokudan dolayı kadının içeride öldüğünü tahmin ettiklerini söyleyen Alparslan, “Ben karşı apartmandan komşusuyum. Bu kardeşimiz aynı zamanda mal sahibi. Yaklaşık 10-15 gündür kendisini görmüyoruz. Evi çok pis kokuyor. Gece gündüz evin önüne gelip gidenler oluyordu, fakat kendisi hiçbir şekilde komşularına yardımcı olmuyordu. ‘Evi temizleyin, düzene sokun, mahallede koku oluyor’ diyorduk. Ama cevap vermiyordu. Evi de çok pis kullanıyordu. Mahalle olarak rahatsızız. Şikâyet edenin kim olduğunu bilmiyorum, ancak bu konuda tüm apartman ve mahalle rahatsızdı. Şikâyet edildiğini bilmiyorum. Daha evvel polis ve itfaiye gelmişti. Kadının içeride öldüğü tahmin ettiler. Bu şekilde bir ihbar olmuş. Kadının evde olmadığını tespit ettiler. Daha sonra evi boşaltırken görüyorum. Dışardan ne bulursa eve getiriyordu. Ben onları görüyordum. Kendisine de söylüyorduk ‘Ne bulursan getirme’ diyorduk, ama eline ne geçerse getiriyordu. Herhalde psikolojik rahatsızlığı vardı. Hatta koridorun girişinde bile karton ve teneke kutular vardı. Daire kapısına bile bir sürü eski ve atık malzeme koyuyordu. Mahalle olarak bu durumdan 3 senedir rahatsızız. Şikâyet eden mutlaka vardır. Ben şikâyet etmedim, ama gelip gideni komşu olarak bu kadar gördük” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    O eşyalar 1 ton bile gelmez amma abarttınız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin tondan haberiniz yok o kamyon çöp doldu diye 40 ton gelmez
    Cevapla
  • He he 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamyon birkaç sever yapmış olamaz mı:-)) hey Allahım ...illa yorum yazacaksan yazdığının içine birazda akıl koysanız:-))
    İlk beğenen sen ol
  • Kalender 1 yıl önce Şikayet Et
    40 ton ağırlık o binayı göçürür. Sorumsuzca ifadeler kullanmayalım.
    İlk beğenen sen ol
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem ilgisi ve yeteneği var, hurdacılık yapabilir aslında, rahatsızlığını paraya dönüştürür.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Malesef bu tür istifçilik rahatsızlığı insanların çok azında gözükebiliyor.... Koku aşırı geliyorsa toplum olarak düzeltmenin çaresine bakmak lazım...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    suçluluk psikolojisi ile devamlı ben şikayet etmedim demiş. Şikayet etmediysen etmedin ne diye tekrarlıyon ozaman. Anlaşılan çöp evin sahibi vukuatlı.. mahalleli korkuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.