Eskişehir

İmtihanı vicdanları sorgulattı: Her işini 63 yıldır sürünerek yapıyor

16:11 27 Haziran 2025 4 Yorum Var
İmtihanı vicdanları sorgulattı: Her işini 63 yıldır sürünerek yapıyor

Eskişehir'de yaşayan Hatice Avcı (66), 3 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle 63 yıldır, her işini sürünerek yapıyor. İkinci katta bulunan evine çıkmakta zorluk çeken Avcı'nın tek isteği engelli asansörü yaptırmak.

Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde yaşayan Hatice Avcı, 3 yaşına geçirdiği çocuk felci nedeniyle yaklaşık 63 yıldır yürüyemiyor. 

Babasından kalan aile apartmanının 2'nci katında yaşayan Avcı, iki sene önce yardımlarla alınan akülü tekerlekli sandalye sayesinde dışarıya çıkarken, 6 bin TL'lik yetim maaşı ile geçimini sağlamaya çalışıyor. 

Hatice Avcı (66),

İKİNCİ KATA 20 DAKİKADA ÇIKIYOR 

  • Akülü tekerlekli sandalyesini apartmanın giriş kısmına bırakan Avcı, çocuk gibi emekleyerek 2'inci kattaki dairesine 20 dakikada çıkabiliyor.

  • İkinci kata çıkışını kolaylaştıracak bir engelli asansörü yapılmasını istediğini belirten, elleri ve ayakları sürünmekten nasır tuttuğunu söyleyen Avcı, yetkililerden yardım bekliyor.

Zihinsel engelli çocuğu sokak ortasında darbetmişti! TutuklandıZihinsel engelli çocuğu sokak ortasında darbetmişti! Tutuklandı

Özel halk otobüsünde skandal görüntü: Şoföre tepki yağdı!Özel halk otobüsünde skandal görüntü: Şoföre tepki yağdı!

Hatice Avcı (66), merdivenlerden emekleyerek 20 dakikada çıkıyor.

"BULAMAZSAM EVİMİN İÇİNDE DURUYORUM"

Üç yaşında yürüdüğünü ve ardından bir daha yürüyemediğini kaydeden Avcı, "3 yaşında yürümüşüm, sonra tutulmuşum. Çocuk felci, iğne felci geçirmişim. 63-64 senedir böyle sürünüyorum. Tekerlekli sandalyenin aküsünü bulursam hayatımı devam ettiriyorum, bulamazsam evin içinde duruyorum. Babamın 6 bin TL'lik yetim aylığını alıyorum, onunla geçiniyorum. Ev de babamdan kaldı ama ortaklı. Çok zor oluyor, emekleye emekleye çıkıyorum. Sürekli duraklıyorum. Mesela 5 dakikada gideceksem, 15-20 dakikada anca çıkıyorum. Hele kışın inip hiç çıkamıyorum, ayaklarım üşüyor. Çok hızlı gidemem, sürünüyorum. Çocuk gibi emekliyorum." şeklinde konuştu. 

Avcı, son iki yıldır akülü tekerlekli sandalye ile dışarıya çıkabiliyor.

"AKÜ ALMAYA DA GÜCÜM YETMİYOR"

Kış aylarında pek dışarı çıkmadığını, genellikle bahar ve yaz aylarında çıktığını söyleyen  Avcı, "İhtiyacım olduğunda çıkıp getiriyorum ama akü bittiğinde bunu yapamıyorum. Şöyle elektrikli bir akü yapamayacaklar mı? Akü bittiğinde benim onu almaya da gücüm yetmiyor. Bunu da belediyeden istedim, onlar verdi. Ben kaç senedir içerideydim, daha 2 senedir geziyorum. İhtiyacım olduğunda çıkamazsam komşulara merdivenden tembih ediyorum, balkondan poşete koyup veriyorlar. Bir engelli araba asansörü olsa iyi olur. Bunun için yardım istiyorum." ifadelerine yer verdi. 

İkinci kattaki evine çıkmak için bir asansör yapılmasını istiyor.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    chpli belediyeler konuştuğunda mangalda kül bırakmıyorlar nolur yardımcı olsalar...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 55 dakika önce Şikayet Et
    Evini satıp giriş katta alsa daha mantıklı olur
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mahmut öztürk 1 saat önce Şikayet Et
    Peki sana müge üzerinden ilettim 342 bin euro’ noldu
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hakkı 2 saat önce Şikayet Et
    Allahım sen bizi affet. Bu kardeşimize de cenneti nasip et.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.