• En Çok Görüntülenenler
  • Güncel
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
En Çok Görüntülenenler
Haber7 Foto Galeri
HABER7'YE DÖN
Haber 7 HABER7'YE DÖN
  • Anasayfa
  • MEDYA
PAYLAŞ

Dergilerin şubat sayılarında neler var?

30.10.2009 10:37
25 / 30
Hayal Perdesi Sinema Dergisi

Hayal Perdesi Sinema Dergisi Ocak-Şubat 2011 tarihli 20. sayısıyla www.hayalperdesi.net adresinde yayında. Türk sineması mı, Türkiye sineması mı? Yine dikkat çekici bir sayıyla okurlarının karşısına çıkan Hayal Perdesi, etnik ve toplumsal aidiyetlerin belirginlik kazanmasıyla başlayan tartışmalara sinema perdesinden müdahil oluyor. “Türk sineması mı Türkiye sineması mı?” başlıklı dosyada, Fahrettin Altun, Alim Arlı, Kazım Öz, Canan Balan, Hüseyin Karabey, Ali Aslan, Cihat Arınç, İhsan Kabil, Mizgin Müjde Arslan, Ali Murat Güven ve Murat Pay Türkiye’de üretilen sinemayı adlandırma noktasında mevcut kullanımların açmaz ve imkanlarını tartışıyor. Dersim’in Nisyan Katmanları Resmi tarih anlatısında bir “isyan” müdahalesi olarak anlatılan Dersim Harekatı’nın “nisyan” katmanlarından biri olan, ailesinden kopartılan çocukların hikayelerini anlatan İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgeselinin yönetmeni Nezahat Gündoğan ve yapımcısı Kazım Gündoğan Belgesel Odası’nın konukları. Nijat Özön ve Ahmet Uluçay’ı Anmak “1940’lı Yılların Türk Sineması” adlı kitabıyla dönemin sinemasına ekonomik, toplumsal ve kültürel arka plânıyla ışık tutan Esin Berktaş, Türk Sineması Araştırmaları bölümünde ağırlanırken; Türkiye’deki sinema literatürüne önemli bir miras bırakıp 15 Aralık 2010 günü aramızdan ayrılan Nijat Özön ve vefatının birinci yılında Ahmet Uluçay Hayal Perdesi’nin yeni sayısında birer yazıyla anılıyor. Vizyon değerlendirmelerinden derinlikli araştırma dosyalarına, kısa filmlerden sektörel söyleşilere kadar geniş bir alanı kucaklayan Hayal Perdesi, sinema yayıncılığına zengin ve hacimli bir içerikle katkı sağlıyor.
<b>Hayal Perdesi Sinema Dergisi</b><br><br>

Hayal Perdesi Sinema Dergisi Ocak-Şubat 2011 tarihli 20. sayısıyla www.hayalperdesi.net  adresinde yayında. 

Türk sineması mı, Türkiye sineması mı?
Yine dikkat çekici bir sayıyla okurlarının karşısına çıkan Hayal Perdesi, etnik ve toplumsal aidiyetlerin belirginlik kazanmasıyla başlayan tartışmalara sinema perdesinden müdahil oluyor. “Türk sineması mı Türkiye sineması mı?” başlıklı dosyada, Fahrettin Altun, Alim Arlı, Kazım Öz, Canan Balan, Hüseyin Karabey, Ali Aslan, Cihat Arınç, İhsan Kabil, Mizgin Müjde Arslan, Ali Murat Güven ve Murat Pay Türkiye’de üretilen sinemayı adlandırma noktasında mevcut kullanımların açmaz ve imkanlarını tartışıyor.

Dersim’in Nisyan Katmanları
Resmi tarih anlatısında bir “isyan” müdahalesi olarak anlatılan Dersim Harekatı’nın “nisyan” katmanlarından biri olan, ailesinden kopartılan çocukların hikayelerini anlatan İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgeselinin yönetmeni Nezahat Gündoğan ve yapımcısı Kazım Gündoğan Belgesel Odası’nın konukları.

Nijat Özön ve Ahmet Uluçay’ı Anmak
“1940’lı Yılların Türk Sineması” adlı kitabıyla dönemin sinemasına ekonomik, toplumsal ve kültürel arka plânıyla ışık tutan Esin Berktaş, Türk Sineması Araştırmaları bölümünde ağırlanırken; Türkiye’deki sinema literatürüne önemli bir miras bırakıp 15 Aralık 2010 günü aramızdan ayrılan Nijat Özön ve vefatının birinci yılında Ahmet Uluçay Hayal Perdesi’nin yeni sayısında birer yazıyla anılıyor.

Vizyon değerlendirmelerinden derinlikli araştırma dosyalarına, kısa filmlerden sektörel söyleşilere kadar geniş bir alanı kucaklayan Hayal Perdesi, sinema yayıncılığına zengin ve hacimli bir içerikle katkı sağlıyor.
GALERİLER
1
Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note 14 Pro 5G'nin özellikleri...
1 - Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note 14 Pro 5G'nin özellikleri...
2
Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
2 - Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
3
Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A, 4B, 4C emeklilik başvuru süreci
3 - Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A, 4B, 4C emeklilik başvuru süreci
4
Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
4 - Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
5
Gazze'de bir ressamın günü
5 - Gazze'de bir ressamın günü
6
36'lık fil ikiz annesi oldu
6 - 36'lık fil ikiz annesi oldu
7
Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı
7 - Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı
8
Kaval olmadan kaval sesi çıkaran eski çoban şaşırtıyor
8 - Kaval olmadan kaval sesi çıkaran eski çoban şaşırtıyor
9
Metrobüs üstgeçidinde yoğunluk izdihama dönüştü
9 - Metrobüs üstgeçidinde yoğunluk izdihama dönüştü
10
Filistinli felçli El Fayyumi'nin yaşam mücadelesi
10 - Filistinli felçli El Fayyumi'nin yaşam mücadelesi
Haber7
© 2025 Nokta Elektronik Medya A.Ş.