İstanbul'un parkları pazarları (PP'leri)
Göztepe Pazarı
Bu pazar, orta büyüklükte olup, tekstil ürünlerinden çok gıda ürünlerine ağırlık veriyor. Özgürlük Parkı'nın hemen yanında, dolayısıyla Bağdat Caddesi üzerinde yer alıyor.
Ancak şaşırtıcı bir biçimde, çok fazla bilinmiyor. Öyle ki, yoldan geçenlere ya da çevredeki dükkanlara sorduğunuzda boş gözlerle bakabiliyor. Bu aslında güzel birşey, bu tenha pazarda diğer semt pazarlarında yaşanan keşmekeşten eser yok, geniş ve ferah bir düzenlemeyle kurulan tezgahların arasında huzur içinde alışveriş yapmak mümkün.
Dolayısıyla semt sakini emekliler bu pazara bayılıyorlar. Fiyatlar, özellikle bulunduğu semtin insafsız market fiyatları düşünüldüğünde çok uygun. Pazarcılar son derece sessiz ve güleryüzlü, müşterilere ikramlar yapmaktan çekinmiyorlar.
Alışveriş yapma niyetiniz olmadığını söylemenize rağmen ısrarla teklif edilenlerle karnınızı bile doyurabilirsiniz. Burada aynı zamanda her çarşamba organik pazar kuruluyor.