CHP'nin çatırdayan kaleleri
MURATPAŞA’DA İSYAN ETTİREN SÜREÇ VE İSTİFALAR
CHP'nin Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'da 3 dönemdir başkanlık yapan ve yeniden aday gösterilmeyen Süleyman Evcilmen, partisinden istifa etti.
CHP Antalya İl Başkanlığı, aday açıklamasına tepki gösteren partililer tarafından işgal edildi. Parti binasının girişine koltuk, sandalye ve masalarla barikat kuruldu. CHP’nin Antalya’daki iki başkanı Mustafa Akaydın ve Süleyman Evcilmen arasındaki, 2009 yılında bu yana süren çekişme, Evcilmen aday gösterilmemesi ve partiden ayrılmasıyla sonuçlandı. Parti yönetiminin Muratpaşa’da aday göstermediği Evcilmen, CHP’den hemen istifa ederek, eski partisi DSP’den aday oldu.
4 KEZ ADAY DEĞİŞTİ
CHP, Muratpaşa'da yaşanan aday krizi ise 4'üncü denemede çözdü. Mevcut Başkan Süleyman Evcilmen'in ardından Sultan Yeğen ve Devrim Kök'ü aday olarak açıklayan CHP Merkez Yürütme Kurulu, son olarak eski İl Başkanı Ümit Uysal'da karar kıldı.