İstanbul'un turistik yerleri
Yerebatan Sarnıcı
Yerebatan Sarnıcı Bizans İmparatoru Justinianus büyük sarayının su ihtiyacını karşılama için yaklaşık 10.000 metrekare’lik bir sarnıç yaptırdığında takvimler M.S.542 yılındaydı.
Sarnıç 9 metre uzunluğundaki 336 adet sütundan oluşmaktadır. Bu sütunların içerisinde sarnıcı koruyacağına inanılan iki medusa başı sarnıca güzellik katan elementlerden olmuştur.
Sarnıç 1987 yılında içerisine bir platform oluşturularak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ziyarete açılmıştır. İçerisindeki ışıklandırmalar, ortamın nemli kokusu ve tarihi atmosfer ziyaretçilerin Yerebatan Sarnıcından büyülenerek çıkmasını sağlıyor.
İstanbul tarihi yarımadada bulunan sarnıç her tur rehberinin programı içerisinde yer almaktadır. Türkiye seyahatleri sırasında milyonlarca turist özellikle bu büyülü atmosferi yaşamaya gelmiştir.Büyüleyici Ayasofya’nın hemen yanıbaşında bulunan Yerebatan Sarnıcını görmeden İstanbul’u gezdim-gördüm demeyin, bu sözümü Yerebatan Sarnıcı ziyaretinizden sonra anlayacaksınız.
Günümüzde Yerebatan Sarnıcı çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparken bu etkinlikler büyüleyici atmosfer içerisinde bir başka hayal dünyasına sokuyor ziyaretçileri.
İstiklal Caddesi
Taksim’in Beyoğlu’nun simgesi İstiklal caddesi. İstiklâl Caddesi, (Osmanlıca: (1927'den önce) Cadde-i Kebir, Büyük Cadde, Fransızca: Grande Rue de Péra), İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu'nda Tünel ile Taksim Meydanı arasında uzanan ve 19. yüzyılın sonlarından beri Türkiye'nin en ünlü caddelerinden biri olma vasfını koruyan cadde. 1.400 metre uzunluğundaki caddenin orta noktası Galatasaray Lisesi'nin yanından geçen Yeniçarşı Caddesi'nin caddeyi kestiği ve 50. Yıl Anıtı'nın bulunduğu yer kabul edilir. Paralelinde uzanan Tarlabaşı Bulvarıyla beraber Beyoğlu ilçesinin ana eksenini oluşturur. Ortalama olarak 74 metre yükseklikte yer alan İstiklal Caddesi idari olarak 9 ayrı mahalleyi kapsar.