• En Çok Görüntülenenler
  • Güncel
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
En Çok Görüntülenenler
Haber7 Foto Galeri
HABER7'YE DÖN
  • Anasayfa
  • KÜLTÜR
PAYLAŞ

İstanbul'un 'kayıp' kapıları - FOTOGALERİ

28.05.2009 04:37
TEMSİLİ TÖRENLERLE KAPILAR DAHA POPÜLER HALE GETİRİLEBİLİR

Kapıların tek bir parça olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "İstanbul kapılarında manevi korumayı sağlayan evliyaları, karakolhaneleri, kahvehaneleri, büyük külliyeleri bulunuyor. Buna benzer bir sürü küçük küçük birimleri var. Silivrikapı'da Hadım İbrahim Paşa'nın, Topkapı'da Kara Ahmet Paşa'nın külliyeleri var. Bunlar keşke daha iyi değerledirilebilse, şehrin çok enteresan noktaları ama maalesef surların geneli kapılarıyla birlikte ihmal edilmiş durumda. Şehrin kalabalık halkı bunları pek fazla hatırlamıyor" ifadelerini kullandı. Yılmaz, farklı bir de teklifte bulunuyor: "Kapılarda yapılan törenler, görkemli törenlerdi, ilginç törenlerdi, keşke İstanbul'un ana kapısını oluşturan Edirnekapı'da bunun canlandırması yapılsa, sembolik törenler yapılsa. Dünyanın birçok yerinde bu tür tarihi olayları canlandıran törenler yapılır ve turizm bundan faydalanır. Düşünün şehrin giriş çıkış ana kapısıydı burası ve böylelikle Edirnekapı daha popüler hale getirilebilir. İstanbul ziyaretçileri için."

İstanbul surlarında yer alan 8 büyük kapı; Altın Kapı, Belgradkapı, Silivrikapı, Mevlanakapı, Topkapı, Sulukule Kapısı, Edirnekapı, Ayakapı.
<B>TEMSİLİ TÖRENLERLE KAPILAR DAHA POPÜLER HALE GETİRİLEBİLİR</B>
<BR><BR>
Kapıların tek bir parça olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "İstanbul kapılarında manevi korumayı sağlayan evliyaları, karakolhaneleri, kahvehaneleri, büyük külliyeleri bulunuyor. Buna benzer bir sürü küçük küçük birimleri var. Silivrikapı'da Hadım İbrahim Paşa'nın, Topkapı'da Kara Ahmet Paşa'nın külliyeleri var. Bunlar keşke daha iyi değerledirilebilse, şehrin çok enteresan noktaları ama maalesef surların geneli kapılarıyla birlikte ihmal edilmiş durumda. Şehrin kalabalık halkı bunları pek fazla hatırlamıyor" ifadelerini kullandı.
Yılmaz, farklı bir de teklifte bulunuyor: "Kapılarda yapılan törenler, görkemli törenlerdi, ilginç törenlerdi, keşke İstanbul'un ana kapısını oluşturan Edirnekapı'da bunun canlandırması yapılsa, sembolik törenler yapılsa. Dünyanın birçok yerinde bu tür tarihi olayları canlandıran törenler yapılır ve turizm bundan faydalanır. Düşünün şehrin giriş çıkış ana kapısıydı burası ve böylelikle Edirnekapı daha popüler hale getirilebilir. İstanbul ziyaretçileri için."
<BR><BR>
İstanbul surlarında yer alan 8 büyük kapı; Altın Kapı, Belgradkapı, Silivrikapı, Mevlanakapı, Topkapı, Sulukule Kapısı, Edirnekapı, Ayakapı.
GALERİLER
1
Gökyüzünde çelik kanatların muazzam dansı: Türk Yıldızları mest etti
1 - Gökyüzünde çelik kanatların muazzam dansı: Türk...
2
Nisan 2026 Volkswagen, Fiat ve Peugeot fiyat listesi: Fiyatları ters köşe yaptı
2 - Nisan 2026 Volkswagen, Fiat ve Peugeot fiyat...
3
Fiat Doblo Türkiye'ye dönüyor! Yatırım için kolları sıvadılar
3 - Fiat Doblo Türkiye'ye dönüyor! Yatırım için kolları...
4
Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note 14 Pro 5G'nin özellikleri...
4 - Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note...
5
Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
5 - Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
6
Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A, 4B, 4C emeklilik başvuru süreci
6 - Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A,...
7
Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
7 - Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
8
Gazze'de bir ressamın günü
8 - Gazze'de bir ressamın günü
9
36'lık fil ikiz annesi oldu
9 - 36'lık fil ikiz annesi oldu
10
Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı
10 - Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu...
Haber7
© 2026 Nokta Elektronik Medya A.Ş.