• En Çok Görüntülenenler
  • Güncel
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
En Çok Görüntülenenler
Haber7 Foto Galeri
HABER7'YE DÖN
Haber 7 HABER7'YE DÖN
  • Anasayfa
  • GENEL
PAYLAŞ

Kuran'ı Kerim'le ilgili Hadis-i Şerifler

28.05.2009 22:37
15 / 20
6. Hz. Ömer (r.a) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v) "Allah bu Kur'ân ile bazı kavimleri yüceltir bazılarını da batırır" buyurmaktadır. (Buhârî, Müslim).

7. Müttefakun aleyh olan bir hadiste, İbn Ömer (r.a)'den Allah Resulü'nün şöyle dediği rivayet olunmuştur. "Haset (gıpta veya imrenme) sadece iki yerde olur. Biri Allah 'ın kendisine Kur'an öğrenmeyi nasip ettiği kimsedir ki, onu gece gündüz okur, kendisini işiten komşusu: "Keşke komşuma verilen Kur'an nimeti bana da verilseydi de, gereği ile amel ettiği gibi ben de etseydim!" der. Diğeri de, Allahın kendisine mal verdiği kimsedir ki, onu hakyolda sarf eder. Bunu gören diğer biri: "Keşke şu hayırsever kişiye verilen mal gibi bana da verilseydi de, onun yaptığı gibi ben de hayır yapabilseydim!" diye imrenir.
6.	Hz. Ömer (r.a) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v) "Allah bu Kur'ân ile bazı kavimleri yüceltir bazılarını da batırır" buyurmaktadır. (Buhârî, Müslim).
<br><br>
7.	Müttefakun aleyh olan bir hadiste, İbn Ömer (r.a)'den Allah Resulü'nün şöyle dediği rivayet olunmuştur. "Haset (gıpta veya imrenme) sadece iki yerde olur. Biri Allah 'ın kendisine Kur'an öğrenmeyi nasip ettiği kimsedir ki, onu gece gündüz okur, kendisini işiten komşusu: "Keşke komşuma verilen Kur'an nimeti bana da verilseydi de, gereği ile amel ettiği gibi ben de etseydim!" der. Diğeri de, Allahın kendisine mal verdiği kimsedir ki, onu hakyolda sarf eder. Bunu gören diğer biri: "Keşke şu hayırsever kişiye verilen mal gibi bana da verilseydi de, onun yaptığı gibi ben de hayır yapabilseydim!" diye imrenir.
GALERİLER
1
Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note 14 Pro 5G'nin özellikleri...
1 - Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note 14 Pro 5G'nin özellikleri...
2
Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
2 - Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
3
Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A, 4B, 4C emeklilik başvuru süreci
3 - Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A, 4B, 4C emeklilik başvuru süreci
4
Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
4 - Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
5
Gazze'de bir ressamın günü
5 - Gazze'de bir ressamın günü
6
36'lık fil ikiz annesi oldu
6 - 36'lık fil ikiz annesi oldu
7
Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı
7 - Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı
8
Kaval olmadan kaval sesi çıkaran eski çoban şaşırtıyor
8 - Kaval olmadan kaval sesi çıkaran eski çoban şaşırtıyor
9
Metrobüs üstgeçidinde yoğunluk izdihama dönüştü
9 - Metrobüs üstgeçidinde yoğunluk izdihama dönüştü
10
Filistinli felçli El Fayyumi'nin yaşam mücadelesi
10 - Filistinli felçli El Fayyumi'nin yaşam mücadelesi
Haber7
© 2025 Nokta Elektronik Medya A.Ş.