• En Çok Görüntülenenler
  • Güncel
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
En Çok Görüntülenenler
Haber7 Foto Galeri
HABER7'YE DÖN
Haber 7 HABER7'YE DÖN
  • Anasayfa
  • BİLİM TEK
PAYLAŞ

2010'a damga vuran astronomik buluşlar / GALERİ

18.07.2009 01:37
5 / 7
5- Karanlık madde bulundu mu? Bilimadamlarının evrenin yüzde 80'ini oluşturduğunu hesapladıkları karanlık maddenin izlerini yakalamış olabileceklerini düşündükleri gözlemde, Fermi Gama Işın Teleskobu, galaksinin tam ortasında düşünülenden daha parlak gama ışınları tespit etti. Araştırmacılar, karşıt parçacıklarla uzayı paylaşan yoğun biçimde sıkışmış karanlık madde parçacıklarının birbirlerini yok etmeleri sonucu böylesine parlak bir ışının çıkmış olabileceğini düşünüyor. Bu radyasyonun verileri, karanlık maddenin, bir protondan 9 kat daha yoğun olan ve WIMP (weakly interacting massive particles) olarak bilinen maddelerden meydana geldiğini düşündürüyor.
5- Karanlık madde bulundu mu?

Bilimadamlarının evrenin yüzde 80'ini oluşturduğunu hesapladıkları karanlık maddenin izlerini yakalamış olabileceklerini düşündükleri gözlemde, Fermi Gama Işın Teleskobu, galaksinin tam ortasında düşünülenden daha parlak gama ışınları tespit etti. Araştırmacılar, karşıt parçacıklarla uzayı paylaşan yoğun biçimde sıkışmış karanlık madde parçacıklarının birbirlerini yok etmeleri sonucu böylesine parlak bir ışının çıkmış olabileceğini düşünüyor.

Bu radyasyonun verileri, karanlık maddenin, bir protondan 9 kat daha yoğun olan ve WIMP (weakly interacting massive particles) olarak bilinen maddelerden meydana geldiğini düşündürüyor.
GALERİLER
1
Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note 14 Pro 5G'nin özellikleri...
1 - Fiyat-Performansta zirveye oynuyor! İşte Redmi Note 14 Pro 5G'nin özellikleri...
2
Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
2 - Ruhsatına bakmadan gerçek modeli anlaşılmıyor!
3
Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A, 4B, 4C emeklilik başvuru süreci
3 - Emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte 4A, 4B, 4C emeklilik başvuru süreci
4
Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
4 - Ünlü radyocudan anlamlı şiir!
5
Gazze'de bir ressamın günü
5 - Gazze'de bir ressamın günü
6
36'lık fil ikiz annesi oldu
6 - 36'lık fil ikiz annesi oldu
7
Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı
7 - Japonya'da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı
8
Kaval olmadan kaval sesi çıkaran eski çoban şaşırtıyor
8 - Kaval olmadan kaval sesi çıkaran eski çoban şaşırtıyor
9
Metrobüs üstgeçidinde yoğunluk izdihama dönüştü
9 - Metrobüs üstgeçidinde yoğunluk izdihama dönüştü
10
Filistinli felçli El Fayyumi'nin yaşam mücadelesi
10 - Filistinli felçli El Fayyumi'nin yaşam mücadelesi
Haber7
© 2025 Nokta Elektronik Medya A.Ş.