Gaziantep

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan hayvanlar ilgi görüyor

17:09 21 Ağustos 2015
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan hayvanlar ilgi görüyor

Yeni doğan kirpi ve mirket ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde kirpi ve mirket yavruları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, büyüklük ve barındırdığı türler bakımından dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde dünyaya gözlerini açan yeni "sakinleri" ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Açıklamada sözlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 2001'de hizmete açılan hayvanat bahçesinin, 300 türde 7 bin 100’ü bulan "sakini"yle turistlerin uğrak mekanı haline geldiğini söyledi.

Özsöyler, hayvanat bahçesindeki oklu kirpi ve mirketin yavrularını dünyaya getirmesinin ardından doğumların sona erdiğini söyledi. Açıldığı günden bu yana ziyaretçi sayısı her geçen gün artan hayvanat bahçesinin 1 milyon metrekarelik alana sahip olduğunu belirten Özsöyler, "Bu yıl içinde ise bahçeyi 2 milyon 650 bin kişi ziyaret etti. 8 aylık sürede ulaşılan ziyaretçi sayısını önceki yıllara göre rekor olarak nitelendirebiliriz. Böyle giderse yıl sonunda 3 milyon kişiye ulaşacağız. Şu anki veriler bunu rahatlıkla yakalayacağımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bahçede 300 türde 7 bin 100 havyanın bulunduğunu dile getiren Özsöyler, "Hayvanat bahçesinde doğumlar sona erdi. Kızıl geyikler, kanguru, ayı, ceylan, oklu kirpi, mirket ve daha bir çok hayvanımızdan 350 adet yavru aldık. Avrupa'da doğurganlık oranı en yüksek olan bahçe Gaziantep Hayvanat Bahçesi. Bu da hayvanların burada çok iyi bakıldığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.