Gaziantep

Fazla kilolarından kurtulunca eşinden otomobili kaptı

11:05 27 Ağustos 2015
Fazla kilolarından kurtulunca eşinden otomobili kaptı

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te 8 ayda 48 kilo zayıflayan kadın, eşi tarafından otomobille ödüllendirildi.

Yeditepe Mahallesi'nde yaşayan 36 yaşındaki 4 çocuk annesi Gülbeyaz Erkan, sağlık sorunları nedeniyle kilo almaya başladı. Evlendikten sonra 116 kiloya ulaşan Erkan, 8 ay önce yakınlarının tavsiyesi üzerine Şahinbey Belediyesine ait Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi'ne kayıt yaptırdı.

Spor eğitmeninin "kilo kader olmamalı" sözünden etkilenen kadın, zayıflama konusunda eşi Ali Erkan'dan da büyük destek gördü. Merkezde düzenli spor yapan ve 8 ayda 48 kilo zayıflayan Erkan'a eşi, gayreti nedeniyle otomobil hediye etti. 

Gülbeyaz Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilolu olduğu dönemlerde sağlık sorunları yaşadığını söyledi. 

Spora başladığı ilk dönemlerde çoğu hareketi yaparken zorlandığını anlatan Erkan, şöyle konuştu:

"Spora başlamadan önce 116 kiloydum. Merkeze yazılınca düzenli spor yapmaya başladım ve diyetisyenin verdiği programa göre beslendim. Kısa bir sürede de 68 kiloya düştüm. Eskiden 56 beden kıyafet giyiyordum. Seçenekleriniz çok azdı. Mağazalarda gördükleriniz güzel kıyafetler, hep içimde uhde kalıyordu. 14 beden inceldim ve 40 bedene düştüm. Şimdi beğendiğim kıyafetleri rahatlıkla alıp giyebiliyorum, bu da beni mutlu ediyor."

 

- Otomobili oldu

Erkan, eşinin zayıflama konusunda kendisini desteklediğini dile getirdi.

Merkeze kayıt yaptırmadan önce durumu eşine anlattığını ifade eden Erkan, "Eşim zayıflamamı istiyordu ve beni hırslandırmak için '70 kiloya düşersen sana araba alırım' dedi. Ben bunu başarınca önce ehliyetimi sonra da otomobil aldı. Şimdi spor salonuna arabayla gidip geliyorum. Görenler çok şaşırıyor hatta bazı yakınlarım beni yeni halimle tanıyamayabiliyor" diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise belediyeye ait 22 spor salonunda 6 binden fazla kişinin spor yaptığını belirtti.

Spor salonlarında uzman eğitmenler ve diyetisyenler tarafından eğitim verildiğini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Tesislerimize hem spor yapmak için hem de zayıflamak için gelen vatandaşlarımız var. Burada da Gülbeyaz hanım 116 kilodan 68 kiloya düştü. Şu anda gördüğünüz gibi daha sağlıklı ve mutlu bir yaşama kavuşmuş durumda. Tesisimizde bu arkadaşımız gibi başarılı sonuçları gördükçe biz de mutlu oluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.