Gaziantep

Hayvanat bahçesinde 300 doğum sevinci yaşandı

12:16 02 Eylül 2015
Hayvanat bahçesinde 300 doğum sevinci yaşandı

ENSAR ÖZDEMİR - Büyüklük ve barındırdığı türler bakımından dünyada önde gelen Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bu yıl 300 yavrunun doğum sevinci yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tür ve alan bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesine sahip olduklarını söyledi.

Geçen aylarda hizmete açtıkları safari parkta ise 25 farklı türden 257 hayvanın bir arada yaşadığını belirten Özsöyler, yeni alanın, ziyaretçilere "Afrika'da safari hissi" yaşattığını vurguladı.

Özsöyler, bin dönümlük arazide kurulu bahçede 300 türden 7 bin hayvanın bulunduğunu bildirdi. Doğal ortamlarına yakın alanlarda barınan, iyi beslenen hayvanların mutlu ve huzurlu olduğunu anlatan Özsöyler, bu durumun hayvanların doğurganlığını artırdığını dile getirdi. 

- "Mutlu hayvanlar daha doğurgan"

Avrupa'da doğurganlık oranı en yüksek hayvanat bahçesi olduklarını savunan Özsöyler, şöyle konuştu:

"Bu tabii ki hayvanların en iyi şekilde bakıldığını, ayrıca barınaklarının doğal ortama yakın olduğunu, hayvanların kendilerini mutlu, huzurlu hissettiğini gösteriyor. Dolayısıyla hayvanlar mutlu oldukları için doğurganlık oranları yükseliyor. Sadece bu yıl türlerden 300 yavru aldık. Bu durum konuklarımızın mutlu olduklarını gösteriyor. Hayvanat bahçeleri arasında en mutlu ve doğurgan hayvanların bizde olduğunu söyleyebiliriz."

Özsöyler, hayvanat bahçesinde geçen yıl 2 milyon 150 bin kişiyi misafir ettiklerini ancak bu yıl sonu 3 milyon ziyaretçi hedefine ulaşacaklarına inandığını kaydetti. 

- Yeni projeler

Hayvanat bahçesinin kapasitesini artırmayı ve türlerin çeşitliliğini zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirten Özsöyler, özellikle Afrika hayvanlarının bir arada yaşayabileceği alanı dizayn etmeye çalıştıklarını söyledi.

Aslan veya kaplanların olduğu bir safari parkı da 2 yıla kadar oluşturmayı düşündüklerini ifade eden Özsöyler, "Her geçen gün trendimizi yükseltmeye çalışıyoruz. İnsanların burada daha farklı hayvan türlerini görmelerine imkan sağlamak istiyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.