Gaziantep

Gaziantep basınından teröre "siyah-beyaz" tepki

13:12 08 Eylül 2015
Gaziantep basınından teröre "siyah-beyaz" tepki

Gaziantep'te günlük olarak yayımlanan 16 gazete, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla abonelerine bugün "siyah-beyaz" ulaştı. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından bir araya gelen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Üyeleri, teröre ortak tepki gösterme kararı aldı.

Bu kapsamda kentte günlük yayımlanan 16 gazetenin birinci sayfaları siyah-beyaz hazırlandı. Yerel gazetelerden "Güncel", siyah zemin üzerine "terörü lanetliyoruz" yazısıyla çıktı, Referans gazetesi ise fondaki çocuk ve şehit naaşının üzerine, "Ya Kahhar" başlığıyla okuyucularına ulaştı. Haber gazetesi de el ele tutuşan fotoğrafın üzerine "tek yürek" başlığı attı, diğer gazeteler ise siyah beyaz baskıda çeşitli ifadelerle teröre tepkileri dile getirdi. 

GGC Başkanı İbrahim Ay, yaptığı açıklamada, yerel basın olarak teröre karşı tepkilerini sürdüreceklerini belirterek, "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Gazetelerimiz Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamayla anlamlı bir mesaj verdi" dedi.

 Gaziantep'in milli konularda her zaman hassasiyet gösterdiğine dikkati çeken Ay, şöyle konuştu:

"Kentimiz kurtuluş mücadelesinde Türkiye ve dünyaya örnek olmuştur. Atalarımızdan emanet aldığımız bu ruhla kent ve ülke menfaatleri konularında birliktelik gücü olarak hareket etmeye özen göstermeliyiz. Dağlıca hepimizin yüreğini dağladı. Bu hain saldırıları gerçekleştirenleri şiddetle kınamaya devam etmeliyiz. Gaziantep basını, bu saldırı sonrasında en anlamlı mesajı vermiştir. Zira Gaziantep'e de böyle bir dik duruş yakışır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.