Gaziantep

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü

17:39 17 Eylül 2015
"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü

Ankara'da gerçekleştirilen etkinliğe GSO yöneticileri de katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek örgütleri tarafından Ankara’da yapılan "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne Gaziantep Sanayi Odası (GSO) yöneticileri de destek verdi.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle çalışanları da katıldı.

Teröre karşı birlik ve kardeşlik mesajı vermek için otobüslerle Gaziantep'ten Ankara'ya giden sanayiciler ve çalışanları, ellerinde Türk Bayrakları eşliğinde, Sıhhiye Meydanı'ndan Birinci Meclis'e kadar yürüyerek, teröre karşı tepkilerini gösterdiler. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen GSO Başkanı Konukoğlu, her türlü terörü şiddetle kınadı, terör örgütü ve destekçilerini lanetledi. 

Teröre karşı toplumsal görevlerini yerine getirmek istediklerini belirten Konukoğlu, "Bu inançla GSO ve her düzeyde çalışanlarımızla birlikte bu mitinge katılma kararı aldık. Omuz omuza durarak, bütün Türkiye'nin bir ve beraber olduğunu gösterdik" ifadelerine kullandı.

Türk milletinin; binlerce yıldan beri hiçbir dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada yaşadığını anlatan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan bir ve beraber yaşamaya azimli ve kararlıyız. Türkiye, büyük bir medeniyetler mozaiğidir. Bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir. Biz, birlikte daha güçlüyüz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Birlik beraberliğine sahip çıkacaktır. Bizi bölmek, bizi birbirimize düşürmek isteyen içteki ve dıştaki hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.