Gaziantep

Gaziler Günü

17:04 18 Eylül 2015
Gaziler Günü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan ile GSO Başkanı Konukoğlu, mesaj yayımladı

 AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Abdulkadir Sani Konukoğlu, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdoğan, mesajında, asırlar boyunca bağımsızlık ve özgürlüğün sembolü olan Türkiye tarihinin, halkını gururlandıran zaferlerle dolu olduğunu hatırlattı.

Vatanını canından aziz bilen, şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselenlerin her zaman haklı gurur kaynağı olduklarına işaret eden Erdoğan, "Bizim bu vatanı hediye olarak almadığımızın en büyük kanıtı gazilerimizdir. Ecdadımızın canıyla, kanıyla aldığı bu ülke, baştan başa şehit kanıyla sulandı" ifadelerini kullandı. 

 Ölümün üzerine gözlerini kırpmadan giden, kanlarıyla bayrağa al rengini veren gazi ve şehitlerin geride cennet bir vatan bıraktıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehitlerimize ve gazilerimize gerekli saygı ve önemi göstermek hepimizin üzerine düşen bir borçtur. Bu hassasiyetimizi bundan sonra gelecek kuşaklara da aktarmamız gerekmektedir. Geçmişimizle bağımız olan ve bu topraklarda yaşamamızı sağlayan şehitlerimiz ve gazilerimizi her zaman hatırlamalıyız. Bu anlamlı günde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyorum."

- GSO Başkanı Konukoğlu'nun mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise vatanı uğruna canını siper eden tüm kahraman gazilerin bu özel günlerini yürekten kutladığını vurguladı.

Milleti millet yapan bir takım değerler bulunduğunu, bunlardan birinin de gazilik olduğunu ifade eden Konukoğlu, şehit ve gaziliğin hayattaki en şerefli unvanlardan birisi olduğunu kaydetti.

İstiklal savaşında olduğu gibi bugün de vatan bölünmesin, şanlı bayrak inmesin diye teröre karşı mücadele verildiğinin altını çizen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Bu topraklarda huzur, güven ve istikrar içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Destansı mücadelesi ile gazi unvanına layık görülen tek şehir olan Gaziantep'in onurlu insanları, işadamları olarak vatanımıza ve bayrağımıza ilelebet sahip çıkacağız. Vatanı, milleti, şanlı bayrağı uğruna canlarını siper eden gazilerimizin sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını karşılamak millet olarak bir vefa borcumuzdur. Birlik beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde şehit yakınlarına ve ve gazilerimize sahip çıkarak, kardeşliğimizi pekiştirmeli ve vatana layık birer evlat olmalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.