Gaziantep

Antep baklavasına Dubai'den talep

11:29 19 Eylül 2015
Antep baklavasına Dubai'den talep

KEREM KOCALAR - Antep baklavası, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da rağbet görüyor. Talepleri karşılamak için yoğun mesai harcayan Gaziantepli baklava ustaları, bu yıl Dubai'ye de Antep baklavası göndermeye hazırlanıyor.

Gaziantep'teki baklavacılar, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala fazla mesai yapmaya başladı. Yoğun talep nedeniyle siparişleri yetiştirmekte zorlanan ustalar, izin yapmadan çalışıyor. Üretim tesisleri için yeni ustalar bulmaya çalışan bazı işverenler de bir yandan mesai saatlerinde değişikliğe gidiyor, diğer yandan da ek vardiyalarla düzenlemeler yapıyor. 

Baklavacılar, Türkiye'nin birçok bölgesinden ve yurt dışında genellikle gurbetçilerin bulunduğu bölgelerden sipariş alıyor.

- Bu bayram en çok ilgi Dubai'den 

Baklava ustası Burhan Çağdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramların kendileri için yoğun çalışma dönemi anlamına geldiğini söyledi.

Bayramda bir çok kişinin misafirlerine baklava ikram etmek istediğini dile getiren Çağdaş, "Aslında Ramazan Bayramı'nda yoğunluk daha fazla ama Kurban Bayramı'nda da talepler oldukça artıyor" dedi.

AB tarafından tescil edilen Antep baklavasının yurt içi ve yurt dışından ilgili gördüğünü anlatan Çağdaş, şöyle konuştu:

"Geçmişte sadece Gaziantep'te sattığımız baklavalar artık her yere ulaşıyor. Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiğimiz baklavaları şimdi sınır ötesine de ulaştırıyoruz. Aslında sürekli gurbetçilerin yoğun olduğu yerlerden ve Arap ülkelerinden sipariş alıyoruz ama bu bayram özellikle Dubai'den yoğun talep gördük. Hazırladığımız tatlıları, anlaşmalı olduğumuz kargo şirketleriyle adreslerine teslim ettiriyoruz. Yani artık Antep baklavası uluslararası bir tatlı haline geldi."

Çağdaş, yapımı oldukça zahmetli olan Antep baklavası fiyatının çeşidine göre kilogramının 55 - 80 liradan satışa sunulduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.