Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

21:10 25 Eylül 2015 1 Yorum Var
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

"Türkiye bütün dünyadaki mazlumlara kucak açan, anne şefkatiyle bir Anadolu coğrafyasıdır. İşte bunu çekemeyenler var"

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Türkiye bütün dünyadaki mazlumlara kucak açan, anne şefkatiyle bir Anadolu coğrafyasıdır. İşte bunu çekemeyenler var" dedi.

AK Parti milletvekili adayları ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le partisinin İslahiye İlçe Başkanlığındaki bayramlaşma programına katılan Gül, Suriye’de yaşanan iç savaşa değindi.

Yaşanan iç savaşla bir ülkenin nasıl yok olduğunun gözler önüne serildiğine işaret eden Gül, Türkiye'deki istikrarın bozulmasını isteyenlerin olduğunu söyledi.

Gül, şöyle konuştu:

"Suriye'nin gidecek bir Türkiye'si var. Irak’ın gidecek bir Türkiye'si var. Ama 78 milyon eğer bir ve beraber olmazsak bizim cesetlerimiz mi kıyıya vursun? Allah korusun, Türkiye bütün dünyadaki mazlumlara kucak açan, anne şefkatiyle bir Anadolu coğrafyasıdır. İşte bunu çekemeyenler var. İşte bu aziz milletin birliğini, beraberliğini çekemeyeler var. 'Nasıl olur da bayramda huzur içinde kardeşçe kutlarlar, Türkiye nasıl olur da prangalardan kurtulur, dünyada söz sahibi olur', diye çekemeyenler var. 'AK Parti iktidarına son verelim. Türkiye, merkez olmaktan çıksın. Türkiye’yi kendi sorunlarıyla uğraştıralım' dediler."

Türkiye'de 6-7 Ekim olaylarında bölgede yaşanan olayları anımsatan Gül, "Türkiye’de Türk'ü, Kürt'ü birbirine kırdırmak isteyen bir üst akıl devreye girmeye çalıştı. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de AK Parti iktidarının olmamasının neye mal olduğunu hepimiz yaşıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de terörün asla kazanamayacağını dile getiren Gül, şunları söyledi:

"Sen benim polisimi uyurken şehit edersen eşinin yanında binbaşı kardeşimi şehit edersen devlet olmanın gereği de gerekli dersi vermektir. Eli kolu bağlı duramazsın. Bunu yaptı diye 'işte 400 milletvekili için bunu yaptınız' diye hezeyanlar yapıyorlar. Türkiye’de asla terör kazanamayacaktır. Biz bu ülkenin 78 milyonun huzurunu kimseye asla peşkeş çekmeyeceğiz."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • esref 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt türk kardeştir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.