Gaziantep

GSO Meclis Başkanı Topçuoğlu:

10:03 29 Eylül 2015
GSO Meclis Başkanı Topçuoğlu:

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması elbette siyasi istikrar ve güvenin hakim olduğu Türkiye ile mümkün"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının, siyasi istikrar ve güven ortamının sağlanmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Topçuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 12 yılda ekonomik ve sosyal anlamda çok ciddi atılımlar yapmasına rağmen katma değeri yüksek ürünler konusunda istenilen seviyeyi yakalayamadığını belirtti.

Rekabet gücünün artırılmasının, yüksek teknolojiye dayalı ihracat kalemlerinin artırılmasına bağlı olduğuna dikkati çeken Topçuoğlu, bunun için de Ar-Ge faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ve dünya ihracat konjonktürünün iyi takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ar-Ge ve inovasyon bilincinin eğitimin ilk kademelerinden itibaren öğrencilere kazandırılması gerektiğini ifade eden Topçuoğlu, "Yeni yetişen nesillerin bu bilinçle eğitilmeleri, elbette iş dünyasına büyük bir katkı olarak geri dönüşüm sağlayacaktır. Bunun gelecekte daha da artacağına olan inancım tamdır" dedi.

Bilgi ve teknolojiye dayalı ürünlerin rekabette avantaj sağladığını vurgulayan Topçuoğlu, şöyle devam etti:

"Bu konuda hem Türkiye genelinde hem de şehrimizde adımlar atılmaya başlanmıştır. Fakat bu durum oldukça uzun soluklu bir süreçtir. Önceden firmaların gücü kapalı alan, çalışan sayısı, makine ve tezgah sayısıyla ölçülürdü. Ancak bu kurallar artık yerini verimlilik, Ar-Ge başarısı ve inovasyon, karlılık ve güç birliği oluşturma gibi özelliklere bıraktı. Dünya geneline bakıldığında Türkiye genç nüfusu, sahip olduğu zenginlikleri ve değerleriyle dünya ekonomisinin önemli bir noktasında yer almaktadır. Bunun ekonomistler tarafından iyi okunması, gelecekle ilgili planlamalarda bu kriterlerin göz önüne alınması Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerini daha güçlü hale getirecektir."

- "Terör ekonomiyi ve üretimi olumsuz etkiledi"

Topçuoğlu, Türkiye'de son günlerde artan terör olaylarının ekonomiyi ve beraberinde üretimi de olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

Huzur, güven ve siyasi istikrarın gelecek açısından çok önemli olduğunu dile getiren Topçuoğlu, şunları kaydetti:

"İstikrarı sağlayacak sonucun 1 Kasım'da sandıktan çıkmasını diliyoruz. Bu süreç, Türkiye için sağduyu, birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma sürecidir. Ekonomi huzur, güven ve siyasi istikrarla güvendedir. Dolayısıyla Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, elbette siyasi istikrar ve güvenin hakim olduğu Türkiye ile mümkün. Seçim sürecinin huzurlu bir ortamda geçmesini, siyasilerimizin ve siyasi partilerimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini diliyoruz."

- "Üretmeye devam ediyoruz"

Üreten ve ürettiğini dünya pazarlarına ihraç eden bir kent haline gelen Gaziantep'in, yaşanan sıkıntılara rağmen ihracatını artırmayı sürdürdüğünü belirten Topçuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ağustos ayında Gaziantep'in ihracatı yüzde 9,6 artış gösterdi. Bu oran kentimizi Türkiye genelinde en çok ihracat yapan iller arasında 6. sıradan 5. sıraya yükseltti. Bu, Gaziantepli sanayici ve ihracatçılarımızın krize rağmen yoğun çaba ve çalışmalarının sonucu olarak değerlendirilmektedir. Bugün dünya genelinde hissedilir oranda bir küresel durgunluk olmasına rağmen Gaziantep Organize Sanayi bölgelerindeki tesislerimiz üretimlerini sürdürmekte, ürettiklerini de dünya pazarlarında en iyi koşullarda satabilme çabası içerisindedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.