Gaziantep

Elektrik aboneliği alamayan ailelere "af sağlanması" talebi

18:55 30 Eylül 2015
Elektrik aboneliği alamayan ailelere "af sağlanması" talebi

 Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, elektrik aboneliği alamayan iskan ve ruhsatı olmayan konutlarda oturan ailelere "af sağlanması" gerektiğini ifade etti.

Keş, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in "gecekondu semtlerinde" ikamet eden bu ailelerin evleri için belediyeye emlak bildiriminde bulunduğunu, vergisini verdiğini belirtti.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresinin (GASKİ) bu ailelere abonelik verdiğini kaydeden Keş, GASKİ'nin bu vatandaşların mağduriyetlerini önemli ölçüde giderdiğini aktardı.

Elektrik aboneliği için Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) başvuran ailelerin geri çevrildiğine değinen Keş, 7 bin civarındaki elektrik aboneliği bekleyen bu hane sahiplerine "af sağlanması" gerektiğini ifade ederek, "Af çıkartılırsa devletimizin hem kayıp kaçak konusunda, hem de vergi konusunda kaybı önlenmiş olacak. Seçime bir ay kalmışken Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyoruz. Bununla ilgili AK Parti yöneticileri ve milletvekili adaylarıyla da görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.