Gaziantep

Hayvanat bahçesindeki balıklara özel "yeşil diyet"

14:18 02 Ekim 2015
Hayvanat bahçesindeki balıklara özel "yeşil diyet"

 Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki balıklara havuç, marul, ıspanak, brokoli ve roka içeren özel "yeşil diyet"le besleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2. dünyada ise 4. sırada yer alan hayvanat bahçesi, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük akvaryumuna da ev sahipliği yapıyor.

Akvaryum, yaklaşık 200 tür ve 3 bin 500 balığı barındırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, özel olarak tasarlanan 21 akvaryumun 3'ünde deniz, diğerlerinin ise ise tatlı su balıkları bulunduğunu belirtti.

Balıkların bakımlarının günlük yapıldığını bildiren Özsöyler, "Bazı balıklar için itfaiye araçlarımızla Mersin ve Adana'dan deniz suyu getiriyoruz. Suları ayrıca filtre yaptıktan sonra amonyak, nitrat, nitrit, kalsiyum, bakır ve fosferetti testlerinden geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bazı balıklar için özel yem hazırlandığını vurgulayan Özsöyler, "Havuç, marul, ıspanak, brokoli ve rokadan hazırlanan özel yeşil diyet dediğimiz bir yemimiz var. Bununla haftada bir köpek balığı ve piranaları ödüllendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.