Gaziantep

Gaziantep Ticaret Borsası yöresel ürünler fuarına katıldı

13:46 08 Ekim 2015
Gaziantep Ticaret Borsası yöresel ürünler fuarına katıldı

Baklava ve antepfıstığının tanıtıldığı fuarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu veTOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da gezdi

Gaziantep Ticaret Borsasınca (GTB) 6. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nda stant açıldığı bildirildi.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, GTB'nin Antalya'da düzenlenen fuarda açtığı stantta baklava ve antepfıstığı teşhir edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GTB standını gezdi.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Hisarcıklıoğlu'na baklava sundu.

Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlerin coğrafi işaretinin alınarak tescillenmesi kadar Avrupa'da tescil edilmesinin de önemli olduğunu belirterek, Gaziantep baklavasının Avrupa'da tescillenen tek ürün olduğunu kaydetti.

Bu girişimlerin diğer yöresel ürünler için de sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu,  Türkiye'de tescili alınacak nice ürünler bulunduğunu belirtti.

Tiryakioğlu da Gaziantep adına fuarda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Tiryakioğlu, borsa olarak Gaziantep'e ait ürünlere katma ve marka değer kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini ve proje hazırladıklarını belirterek, "Bu açıdan Gaziantep'teki yöresel değerlerin korunması için de birçok ürünümüze coğrafi işaret almak üzere tescil çalışmaları yürütüyoruz" ifadesini kullandı.

Fuara 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı ve 224 firma katılıyor.

Yörex Yöresel Ürünler Fuarı, 11 Ekim'e kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.