Gaziantep

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

11:24 13 Ekim 2015
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, ilçedeki din görevlileriyle bir araya geldi

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçedeki din görevlileriyle bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Tahmazoğlu, Ankara'daki menfur terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Din adamlarının topluma önderlik yapan makam ve konumda olduklarını belirten Tahmazoğlu, çocukların iyi yetişmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Camiler, işçisiyle, memuruyla, amiriyle herkesin bir araya geldiği yerler" ifadesini kullandı.

Camilerin tamiri ve yapımı noktasında belediye olarak çalıştıklarını aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"15 camimizi onardık. Kuran kursu sayısını arttırmak için sosyal tesislerimizde ve taziye evlerimizde yeni kurslar açtık. Yeni yaptığımız modern ve güzel tesislerde gençlerimiz, çocuklarımız dinimizi öğreniyor. Bu kurslarda görev alan hocalarımıza ayrıca teşekkür ederim. Bu tesislerin yapımında bizden desteğini esirgemeyen milletvekillerimize de teşekkür eder, işlerinde kolaylıklar dilerim."

İl Müftüsü Ahmet Çelik de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayarak, toplantıyı düzenleyen Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu, 3 yıldır Şahinbey ilçesinde görev yaptığına değinerek, "Sayın Tahmazoğlu ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Şimdiye kadar ne talep ettiysek gereken yapıldı" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, din görevlilerine kitap seti verdi.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar ve Canan Candemir Çelik, AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Uzer, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, belediye başkan yardımcıları ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.