Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

19:59 14 Ekim 2015
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

"Kim ne yaparsa yapsın, daha fazla bir arada olarak, kendi birliğimizi, dirliğimizi korumaya devam edeceğiz"

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Kim ne yaparsa yapsın, daha fazla bir arada olarak, kendi birliğimizi, dirliğimizi korumaya devam edeceğiz" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep milletvekili adayı Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Selami Yetkinşekerci ve beraberindekilerle Gaziantep Alevi Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gül, farklılıkları ayrışma vesilesi değil, zenginlik olarak gördüklerini belirtti.

Bin yıldır bu anlayışla gönül dünyasının doldurulduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Kim ne yaparsa yapsın, daha fazla bir arada olarak, kendi birliğimizi, dirliğimizi korumaya devam edeceğiz. Devlet şimdiye kadar, 'sen Sünnisin, sen Türksün, böyle olmak zorundasın' diye vatandaşına şablon çizdi. Halbuki devlet kimseye bir cetvelle, şablonla yaklaşmaz. Vatandaş özgürce inanır, ifade eder, ifade ettiğini yaşama hakkı vardır. Devlet bunun önündeki engelleri kaldırır, devlet bir şeyi tanzim etmez. Engelleri kaldırır, bu bakış açısını da gerçekleştirmemiz lazım."

Ankara'daki terör saldırısını da lanetleyen Gül, saldırının milletin birlik ve dirliğini artıracağını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'te kutuplaşmaya izin vermeyeceklerini aktardı.

Gaziantep Alevi Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Demirdelen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti kaydederek, "Hepimiz barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Ülkemizi geleceğe taşımak için bu dayanışmayı sıkça gerçekleştirmemiz gerekiyor. Etrafımız ateş çemberiyle örülmüş" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.