Gaziantep

Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması

10:44 15 Ekim 2015
Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması

Yarışmada dereceye girenler, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'i ziyaret etti

 Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması'nda dereceye girenler, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya 15 ülkeden 98 eserle katılım sağlandı.

Resimlerin 31'i yurt dışından gelenlere aitti.

Yarışma sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda eğitim gören kursiyerlerden İlknur Yağmur ve Hülya Türkmen, "Doğal Taş Mozaik" kategorisinde dereceye girerek para ödülü aldı.

Kursiyerlerden Jana Okukçu, Nazan Karaca, Tuğba İngeç, Hamdi Karaata ve eğitmen Sadiye Güzin Secaat'ın eserleriyse sergilenmeye layık görüldü.

Sergi, 19 Ekim Pazartesi Zeugma Mozaik Müzesi'nde halka açılacak.

Yarışmada dereceye girenlerin kendisini ziyaretinde konuşan Başkan Şahin, yarışma dolayısıyla yeteneklerin ortaya çıktığını belirterek, yarışmacıları tebrik etti.

Güzelliğin paylaşılarak yayılması gerektiğini kaydeden Şahin, mozaik sanatının gelişmesi ve sanatçıların çoğalması için kurs sayısını arttırmaya çalıştıklarını belirterek, "Resimlerin hepsi birbirinden güzel. Hocanın kabiliyeti başarıyı getiriyor. Sizler de alıyorsunuz, başarıya dönüştürüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.